KSV 1 speelt gelijk tegen Kilder 1 in foutenfestival zonder grote kansen

KSV 1 speelde haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen met 1-1 gelijk tegen Kilder 1. Na een matige eerste helft waarin de thuisploeg al vroeg op achterstand kwam, scoorde Tim Lageschaar kort na rust de 1-1.

Nadat KSV 1 afgelopen zondag knap met 0-1 in Varsselder van GWVV 1 won, speelde de ploeg vandaag haar eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen het gepromoveerde Kilder. KSV begon de wedstrijd slordig. Na veel foute inspeelpasses werd de bal in de 11e minuut te kort terug gespeeld op doelman Wesley Keegstra. De spits van Kilder kon de bal makkelijk onderscheppen en schoot deze beheerst binnen.
In het verdere verloop van de eerste helft kreeg KSV 1 maar geen grip op de wedstrijd. Kilder was een stuk feller en won de meeste duels. KSV 1 kwam in de 38e mininuut nog goed weg toen Kilder een grote kans kreeg na een verkeerde inspeelpass van doelman Wesley Keegstra. Kilder wist hiervan echter niet te profiteren. KSV speelde de eerste helft veel te veel lange ballen waardoor de ploeg weinig goed voetbal liet zien en het geen goede eerste helft was van de thuisploeg.

Na rust werd rechtsback Frank Dijk gewisseld vanwege een achillispeesblessure. Steffen Olyslager kwam voor hem in het veld.
Kort na rust zette Tim Lageschaar goed door en veroverde de bal. Tim passte de bal vervolgens naar de opkomende rechtsback Steffen Olyslager die hem goed voorgaf waarna Tim de bal keurig afmaakte en KSV op gelijke hoogte bracht.

Daarna kon KSV 1 helaas niet doordrukken. Kilder speelde alleen nog de lange bal. Hier kwamen enkele kansjes uit voort. 20 minuten voot tijd bracht trainer Jan Willem Rutgers Stan Gunnewick en Erwin vna de Wolfshaar in. Beide aanvallers konden het verschil vandaag echter ook niet maken. Stan Gunnewick spekte in de 83e minuut nog wel even de teampot, door een bal verkeerd in te gooien. Maar veel verder dan dit kwam Stan helaas ook niet.

Gezien de kansen en het veldevenwicht in de wedstrijd was 1-1 vandaag een terechte uitslag. KSV staat na twee wedstrijden op een keurige vijfde plek met vier punten. Aankomende zondag 11 oktober speelt KSV 1 om 14.00 uur in Miste tegen MEC, waar KSV 1 het vrijwel altijd lastig tegen heeft.

Bekijk hieronder de video van de wedstrijd KSV 1 – Kilder 1. Videospecialist Bas Lageschaar deed via een livestream liveverslag van de wedstrijd.