KSV 4 vergeet te winnen tijdens derby in eigen huis

KSV 4 vergat afgelopen zondag te winnen in de derby tegen KSV 3. Daniël Gunnewick scoorde in de 88 minuut de 1-1 voor KSV 3 nadat KSV 4 meerdere goede mogelijkheden onbenut liet. Dankzij een weergaloos doelpunt van Danny Tanck stond KSV 4 een groot gedeelte van de wedstrijd op voorsprong.

Wij schrijven zondag 6 september, 17 graden Celsius en lichte bewolking. Een mooie dag om eindelijk weer de wei in te stormen. Het was een hartelijk wederzien toen iedereen aan de koffie zat in de hagelnieuwe kantine. Het was dat er anderhalve meter afstand gehouden moest worden, anders waren we elkaar snikkend in de armen gevlogen. Stef Overkamp meldde ‘en passent’ geen enkele moeite te hebben met de anderhalve-meter-regels van onze regering, die hanteert hij immers al 25 jaar zodra hij een voet zet binnen de witte kalklijnen. Wat waren we blij nadat we na bijna een half jaar voetballoze misère weer een potje mochten ballen. 

Na een stevige warming-up werden de debutanten gepresenteerd. Remco Wolterink en Sjoerd Ottink werden met een denderend en hoopvol applaus begroet door het massaal toegestroomde publiek. 

Om 10 uur stipt werd het nieuwe voetbalseizoen afgetrapt. Een opgeluchte zucht gonsde over sportpark ‘De Bult’, KSV 4 speelde weer. Het spektakelensemble onder straffe leiding van good old Bas Lageschaar liet meteen merken dat het van plan was haar ongeslagen status in 2020 te behouden. Desondanks liet het ook blijken dat ze het voetbal niet verleerd waren. In tegenstelling tot KSV 3, dat inzette op haar rappe aanvallers, koos het vierde voor de voetballende oplossing. Er werd rustig opgebouwd en de bal werd wijselijk in de ploeg gehouden. Er werd geloerd op snelle combinaties. Die kwamen met name via Jelle Spexgoor die vanuit backpositie gevaar wist te stichten door middel van combinaties over de rechterflank. 

Uiteindelijk was het ook de rechterflank waarvandaan het eerste doelpunt viel. Vedette Danny Tanck krulde de bal magistraal vanaf de hoek van het veld over de sterk keepende Job Spijkers heen de verre kruising in. Het publiek wist niet wat het meemaakte en moest zich inhouden om niet in extatisch gejuich uit te barsten. Gelukkig bleven de coronamaatregelen gehandhaafd en bleef het bij het stukklappen van eigen handen. Vervolgens kreeg KSV 4 vleugels. Er werden prachtige combinaties opgezet en onder andere Stef Overkamp slaagde er niet in om een opgelegde kans langs het doel van KSV 3 te krijgen. Hoewel het bij rust ook 4-0 had kunnen staan, bleef de stand steken op één tegen nul. 

Ook na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Het vierde dicteerde terwijl het derde gevaarlijk bleef via snelle uitbraken. In de tweede helft ging de eeuwenoude voetbalwet weer op: als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander het wel. 

KSV 4 legde haar zwaktes bloot: conditioneel bleek het elftal nog te mager en na een uur moest het de teugels laten vieren. Hier wist KSV 3 attent op te reageren en nam het spel over. Echte kansen werden niet gecreëerd dankzij een sterk spelende defensie, maar uiteindelijk sloeg het noodlot toe. Daniël Gunnewick, die een puike wedstrijd speelde, wist na een solo vanuit de hoek de bal over keeper Bram Ribbers te rammen. De stand was weer gelijk, maar KSV 4 wilde meer. Remco Wolterink kreeg een uitgelezen kans vanuit de aftrap, maar helaas wist hij zijn debuut niet op te luisteren met een treffer. De stand bleef steken op 1-1. 

Ondanks het teleurstellende gelijkspel blijft het vierde ongeslagen dit jaar. Toeschouwer en trainer Hennie Wesselink was tevreden met het getoonde spel. “Ik zie dat er conditioneel nog stappen te zetten zijn, misschien moeten sommige spelers maar een half uur eerder op trainen komen, maar ik zie ook dat ze het voetballen nog niet verleerd zijn. Ik heb goede hoop op een nieuw succesjaar.”

Over twee weken begint de competitie. Het is nog niet bekend of en tegen wie er volgende week een oefenwedstrijd gespeeld wordt, maar we houden u op de hoogte via onze Facebook-pagina. 

Wij willen het publiek bedanken voor de massale opkomst en kijken uit naar de support tijdens het komende seizoen.

Met sportieve groet,

KSV 4