KSV 4 verliest ook in Rekken

Op bevrijdingsdag mochten de heren van KSV 4 aantreden in en tegen Rekken. KSV ging opnieuw pijnlijk onderuit, 3-0 nederlaag.

Na het onnodige verlies vorige week tegen Grol, mochten de heren van Marijn Visser aantreden tegen Rekken 3. Na een sterk begin van het seizoen, is KSV 4 teruggezakt naar een 6e plaats op de ranglijst, 1 plekje boven Rekken.

De voorbereiding verliep allesbehalve soepel, want de kantine in Vragender was niet geopend. Dit betekent dat we de koffie moesten drinken bij de tegenstander in Rekken. Waar sommigen baalden dat het vaste koffie-ritueel niet kon plaats vinden, zagen anderen dit als kansen. ‘’Dit kunnen we omzetten in psychologische oorlogsvoering’’, riep Jelle Spexgoor.

In de kantine van Rekken was Frank Dijk druk op Youtube, tutorials aan het kijken hoe je het best je enkels kunt intapen. Frank had namelijk een lichte blessure opgelopen op de training.

Hiermee werd hij geholpen door, hoe toepasselijk, Marijn Visser (Bouw).

Daarnaast kwam Sjoerd Ottink met een list om nog scherper aan de wedstrijd te kunnen beginnen. Hij liet het gehele team kennis maken met het drankje; Gonster. Voor diegene wie niet weten wat Gonster is; dit is Monster Energy met een scheut Guinnes bier. Dit deed Nick Volwater denken aan een aflevering van de bekende serie Southpark. Het hele team zat minutenlang over Gonster te praten. Ondertussen waren de tegenstanders van Rekken ook gearriveerd. Ze hoorden de verhalen over Gonster aan, en gingen vervolgens, onder luidt applaus van KSV 4, naar de kleedkamers om zich klaar te maken voor de wedstrijd.

De sfeer zat er dus goed in, en zo begon KSV vol vertrouwen aan de wedstrijd. Het eerste half uur ging gelijk op, zonder dat er aan beide kanten grote kansen werden gecreëerd. Desondanks waren het de gastheren uit Rekken wie na een klein half uur op een 1-0 voorsprong kwamen. Na een goed steekpassje tikte de spits van Rekken de 1-0 achter inval goalie Mark Drieks. Hierna leek KSV even van de leg, en kreeg het binnen de kortste keren de 2-0 te incasseren.

In de rust kwam leider Visser met een tactisch foefje. Voorstopper Yoeri klein Avinck mocht namelijk als spits fungeren. Yoeri die aan het warmlopen was vroeg aan zijn medespelers of dit een grap was, maar mocht dus als 2e spits naast Stan Tepper de 2e helft beginnen. Helaas duurde dit avontuur maar een kleine 10 minuten, want na een blessure van Danny Wiegerinck, mocht Yoeri naar het middenveld.

Desondanks de tactische ingevingen, kwam KSV maar niet tot een echt slot offensief. De eindpass was te onnauwkeurig, en de verdediging van Rekken zat er kort op. Een kleine 20 minuten voor tijd maakte Rekken, wederom uit een standaardsituatie, de 3-0. Hiermee was de wedstrijd definitief gespeeld. In het vervolg van de wedstrijd gebeurde er weinig meer, en zo verloor KSV 4 voor de 4e keer op rij.

‘’Het seizoen lijkt op deze manier als een nachtkaars uit gaan’’, zei een teleurgestelde Joost Ottink na de wedstrijd.

‘’Waar we voor de winter dit soort wedstrijden eruit sleepten, zit, zit het nu even tegen. We hebben hiermee te dealen, maar ik weet zeker dat we hier uit gaan komen’’. Aldus aanvoerder Sander Schilderink.

Volgende week zondag spelen de heren van KSV 4 thuis tegen Reunie 4. en middenmoter waar we in de eerste seizoenshelft met 5-1 van hebben verloren. We kunnen de steun van ons hondstrouwe publiek dus goed gebruiken. De aftrap is zondag 10:30, met aansluitend na de wedstrijd, de Gonster onthulling.