Volle ziekenboeg zorgt dat KSV 4 weer met lege handen staat

De gifbeker lijkt de laatste weken maar niet leeg te gaan bij KSV 4. Waar het lang meestreed om het kampioenschap, is ondertussen een reeks verliespartijen ingezet waar men zelfs in Arnhem-Zuid stilletjesaan van zou beginnen te gniffelen. Vanmorgen gingen de drie punten naar Borculo na een 0-3 verliespartij in eigen huis tegen Reunie 4.

KSV 4 is al klaar voor dit seizoen, behalve dat er nog een aantal wedstrijden op de planning staan. Niet om een positie op de ranglijst, maar gewoon voor het eergevoel. Zo joeg KSV 4 nog op eerherstel na de 5-1 zeperd op het kunstgras van Reunie in Borculo. In de wandelgangen werd gespeculeerd dat er toen mannen van hogere elftallen het vierde van Reunie een kwaliteitsimpuls hadden bezorgd en doat zou niet gek geredeneerd zijn gezien hun stand op de ranglijst, onderin de middenmoot. Reunie 4 op eigen veld zou dus een mooie kans zijn voor de equippe van Marijn Visser voor eerherstel.

De dagen voorafgaand aan de wedstrijd begonnen de odds bij de bookmakers echter al steeds meer richting Reunie te schuiven. Tactisch brein Wouter Lamers kon er niet bij zijn, topscorer Stan Gunnewick moest zich afmelden en zo waren er meer geblesseerden, zieken en verhinderden. Uiteindelijk stond er donderdag nog een magere selectie van 13 man.

Geen probleem in principe. Conditioneel zou Das Vierte dat in deze fase van het seizoen prima aan moeten kunnen en als je maar vroeg genoeg op voorsprong komt is een goed getimede krampaanval geen reden tot klagen in de kelder van het amateurvoetbal. Helaas dunde de selectie de laatste dagen voor de wedstrijd al snel verder uit. Of het nu lag aan het lange hemelvaartsweekend en bijbehorende zuip-plechtigheden, een rondwarend virus of gewoon omdat je de maag zich al omdraait bij het idee van ‘Gonster’, is nog onbekend, maar KSV 4 moest afzeggen voor de wedstrijd en de drie punten cadeau doen aan Reunie. Het RIVM schijnt te zijn gespot bij een aantal lokale rioolputten en ook is in Vragender noch Monster Nitro noch Guinness Premium Stout te krijgen sinds dit weekend.

Joost Ottink, van huis uit een gerenommeerd stuntman, heeft afgelopen zondag vooral acrobatische toeren uitgehaald op het toilet. De halve kak-kamasutra is eraan te pas gekomen. Ook zijn broertje Sjoerd moest eraan geloven. De Jozsef Kiprich van het Hooiland toverde allerlei ondefinieerbare substanties uit allerlei gaten en ook Thijs Kolkman heeft de relatie met zijn toiletpot tot een hoger niveau gebracht.

Mark Drieks was zichtbaar teleurgesteld dat de wedstrijd op zo’n mooie dag niet door kon gaan wegens volkgebrek. “Ja dat is natuurlijk mooi Scheisse. Heb je er zo mooi weer bij en dan zegt het halve team af. Je zou toch niet zeggen dat Reunie nou meteen zo’n ploeg is waarvan je het zeven kleuren langs de broek loopt, maar daar dachten een paar jongens blijkbaar anders over. Als ik dit geweten had, had ik mijn zondag wel anders gepland. Maarja, achteraf kun je een koe in de kont kijken.” Aldus Drieks.

Op andere velden konden enkele KSV 4 spelers overigens nog wel laten zien wat ze in hun mars hadden. Nick Volwater en Willem te Kronnie reisden allebei met het derde mee naar een uitwedstrijd tegen AD’69 alwaar Willem één keer scoorde en Nick er zelfs twee in legde, waarvan er één naar eigen zeggen “een wereldgoal” was.

Volgende week speelt KSV op Pinkstermaandag. Dan treedt het aan tegen GSV ‘63 3 in Geesteren, een ploeg die net als KSV 4  hopeloos in de middenmoot staat en nergens meer om speelt dit seizoen. Wederom is het dus vooral om de eer te doen en in dit geval eerherstel na een pijnlijke 2-3 thuisnederlaag eerder dit seizoen. KSV heeft 8 dagen de tijd om de full-body detox kuur, die voor het gemak maar het ‘Gonster-virus’ noemen, af te maken. Daarna staat het hopelijk tijdens Pinksteren weer op haar paasbest aan de aftrap.