KSV 4 verliest wéér niet

KSV 4 speelde afgelopen zondag met 1-1 gelijk in Harreveld. Thijs Kolkman scoorde de 1-1. Nadat KSV 4 op achterstand kwam, knokte de ploeg zich terug en verloor weer niet. KSV 4 blijft door het gelijke spel stevig in de middenmoot staan.

Na een weekje rust door een angstige tegenstander óf de weersomstandigheden moesten de manschappen van leidersduo Ottink/Ikink weer aan de bak. Ditmaal trok een voltallige selectie naar Harreveld voor de uitwedstrijd tegen HMC ’17 3. Er heerste in de kantine al een jubelstemming, want we hadden een kersvers kampioen in de gelederen. Namelijk Mark Drieks had zich de avond ervoor gekroond tot winnaar van het befaamde Wereldkampioenschap Kloep´m. Deze had plaatsgevonden in de speelkamer van Mark zijn favoriete dorpskroeg Overkamp.  

De adrenaline gierde nog door de lijven van de spelers en leiding van KSV 4. Want wie wil het nu niet op 1 veld staan met zo´n winnaar. Na een bakkie troost en wat sterke verhalen vertrok de bijna complete selectie richting Harreveld. Nick Volwater zou na overleg met de leiding rechtstreeks naar Harreveld reizen. In Harreveld aangekomen was er nog geen ´Sausje´te bekennen. Nadat de opstelling uit de doeken werd gedaan volgde een alarmerend telefoontje. Nick had zijn navigatie en auto naar Mariënvelde gestuurd en zat met een aantal oranjehemden uit Lichtenvoorde in de kleedkamer. Nadat leider Barry hem aan de andere kant van de lijn gekalmeerd, getroost en gerustgesteld had kwam Nick met een ruime vertraging aan in Harreveld. 

Dan over naar de wedstrijd, KSV begon slap aan de wedstrijd. HMC was feller in de duels en alle tweede ballen waren voor de gastheren. Na een klein kwartier volgde er een groots gejuich op Sportpark ´t Hach. Niet vanwege een doelpunt maar vanwege het binnentreden van Kloepkampioen Mark Drieks die al enige sterallures vertoonde om laat aan te sluiten bij zijn compagnons van KSV 4. De aanwezigheid van Mark zorgde niet voor een ommekeer, sterker nog HMC kwam op een 1-0 voorsprong. Een goed aangesneden vrije trap werd door de pijlsnelle dan wel bonkige buitenspeler knap ingekopt.  

Hiermee was KSV 4 wakker geschud. Amigo Wouter Lamers zette samen met Captain Sander Schilderink de ploeg op het juiste spoor. De duels werden nu wel gewonnen en het veldspel was beter. Er werden enkele kansen bij elkaar gevoetbald maar de voorwaartsen Nick en Stan hadden het vizier niet op scherp staan deze dag.  Kort daarna floot de scheids voor de rust. 

In de rust sprong een van de laatkomers Nick onder de ´koude´ douche. Het leek wel of alle energie in het opstoken van de kleedkamer was gestopt en dat er geen energie over was om het douchewater te verwarmen. Er werden enkele wissels naar buiten gestuurd om warm te lopen. Leider Joost was ook weer eens in paniek. Zijn genopte wondersloffen hadden het op en neer rennen als grensrechter langs de zijlijn blijkbaar niet overleeft. Na een opknapbeurt met wat duct tape kon Joost zijn functie ook in de tweede helft vervolgen.  

De wissels waren Casper voor Sjoerd en Mark voor Nick. Laatstgenoemde moest zorgen voor gevaar in de Vragenderse aanvalslinie. Het spel in de tweede helft golfde op en neer en beide teams deelden enkele speldenprikjes uit voor de doelen. Na ruim een uur werd de volgende wissel toegepast en werd routinier Danny Wiegerinck naar de kant gehaald voor Luuk Molenveld. Danny was zoals wel vaker ziedend op leider en tevens leeftijdsgenoot Barry. ´Hoe kun je nou zo´n laatkomer als Mark een helft gunnen en mij uit mijn nest laten komen voor ´n uurtje ballen´ snauwde Danny. 

Barry probeerde hem te kalmeren om te zeggen dat iedereen aan het spelen moest komen maar meneer Wiegerinck nam met tegenzin plaats op de reservebank. Kort hierna veerde hij en de rest van de Vragenderse kant op. Na een afgeslagen hoekschop kwam de bal voor de voeten van Thijs Kolkman en Theezer volleerde de bal prachtig in het dak van het doel. De wedstrijd schreeuwde om een tactische meesterzet van de leiding van KSV 4. Danny sommeerde zijn noaber en kersverse winnaar Mark Drieks naar de kant en ook een ongelukkig ingevallen Cappie moest inrukken.       

Het laatste deel werd er druk gezet door beide teams om weer op voorsprong te komen. Maar daar kwam het niet meer van. Na ruim 90 minuten blies de scheidsrechter voor het einde. Een toch wel terechte uitslag. Na de wedstrijd opende Mark Drieks zijn winnaarsenvelop van het Kloep´m en sprintte naar de kantine om een kratje gerstenat te halen om zijn tijdelijke absentie enigszins goed te maken. De ambiance in Harreveld was niet echt aanwezig. Het had meer weg van een afgetrapte 5 uurshow op de zaterdagmiddag. Nadat iedereen uitgepuft en gedoucht was én het punt was in geladen in één van de Vragenderse bolides werd er koers gezet naar Vragender. 

Nog één noemenswaardig puntje over deze zondag. Leider Barry had oudgediende van KSV, Bas Tanck opgetrommeld om een wedstrijd mee te spelen. Bas deed dit met verve en met zijn felheid en inzet zou hij makkelijk in de toekomst definitief lid kunnen worden van KSV 4.  

Maar de tijd zal het leren. Aankomende zondag speelt KSV 4 weer eens thuis. Om 10.30 uur wordt er dan afgetrapt tegen Grol 14, komt allen!!