KSV 4 zegeviert in doelpuntrijk spektakelstuk en stijgt naar plek 4

Na een 3-3 ruststand won KSV 4 zondag met 4-10 van Bredevoort 3 in een doelpuntrijk spektakelstuk. Het publiek in Bredevoort was de grote winnaar dankzij de aanvallende intenties van beide teams. KSV 4 steeg dankzij deze zege naar de vierde plek op de ranglijst en is hiermee het best presterende KSV team.

Twee weken geleden heerste er nog een crisisstemming bij KSV 4. Na de 7-0 nederlaag in Winterswijk tegen FC Trias 5 werden de spelers in de media afgedaan als een stel uitgebluste vedettes die het heilige vuur misten om voor een hoofdprijs te gaan. Supporters roerden zich en eisten actie. De positie van coach Barry Ikink stond hevig onder druk. Vorige week zondag revancheerde KSV 4 zich door MEC 6 met 12-1 te verslaan. Afgelopen zondag wilde de ploeg hieraan een vervolg geven in de uitwedstrijd tegen Bredevoort 3, een ploeg die samen met MEC 6 onderaan stond.

Leider Bas Lageschaar waakte voor onderschatting nadat een aantal spelers in de voorbereiding op het duel een nogal laconieke indruk maakten. Enkele, niet nader te noemen spelers keken met een tikkeltje dedain naar de tegenstander en dachten Bredevoort 3 wel op halve kracht te kunnen verslaan. Het was toch immers maar de nummer één na laatst. Wat had het grote KSV 4 van zo’n ploeg te vrezen, spookte er door hun hoofden.

De waarschuwing van Lageschaar was aan dovemansoren gericht. Bredevoort 3 maakte direct korte metten met de arrogante houding van KSV 4 en nam brutaal de leiding. Hun bliksemsvlugge aanvaller Noah was de complete KSV 4-defensie te vlot af en schoot de 1-0 binnen. Bredevoort 3 liet direct de kracht zien van de 7e klasse 16 zien, waar ook een grote ploeg als KSV 4 messcherp aan elk duel moet beginnen om een resultaat te boeken. KSV 4 kwam daarna goed terug tot 1-1. Maar keek ook snel weer tegen een 2-1 achterstand aan. Wederom legde Noah de KSV-defensie in de luren. Bij rust waren de treffers eerlijk verdeeld en stond het 3-3.

Coach Ikink was duidelijk not-amused en eiste een beter KSV 4 in de tweede helft. Zijn speech sorteerde in het gewenste effect. KSV 4 kwam goed uit de kleedkamer en had de tegenstander in de tang. De ploeg vergat enkel zichzelf te belonen. Daarbij viel het op dat de spelers niet goed vrij liepen voor het doel waardoor de eindpass vaak niet goed aankwam. In de 60e minuut brak aanvaller Arjan van de Wolfshaar de ban door de 3-4 overtuigend binnen te schieten. Daarna was KSV 4 los en breidde de score in rap tempo uit.

Een speler van Bredevoort 3 maakte het mooiste doelpunt na rust door een afgeslagen hoekschop in de kruising te schieten; 4-6. Maar verder dan één doelpunt kwam Bredevoort 3 na rust niet. Kort voor tijd schoot Wouter Lamers vanaf 18 meter de 4-9 binnen. De ervaren middenvelder scoorde zijn eerst doelpunt voor KSV 4 en was hier erg blij mee en vooral opgelucht over. In de 89e minuut maakte ook aanvaller Sjoerd Ottink zijn eerste goal voor KSV 4. De kapstokspits was de grote aankoop van vorige zomer. Hij werd met veel bombarie binnengehaald nadat hij uitblonk in een zomerse oefenwedstrijd. Hoewel de technische staf tevreden is over zijn inzet klonk er vanuit diverse hoeken ook steeds meer kritiek omdat de spits – als grote aankoop – nog steeds niet gescoord had. Daar was hij nu eindelijk vanaf. Coach Ikink gunde Ottink na zijn treffer een publiekswissel en de toeschouwers genoten dat hun favoriete speler eindelijk zijn eerste doelpunt te pakken had.

„De week na de 7-0 nederlaag tegen FC Trias was daadwerkelijk verschrikkelijk. Zoiets wil je als sportman niet meemaken. Als ploeg hebben we de koppen toen bij elkaar gestoken en zijn we vooral hard blijven werken. Gelukkig winnen we nu twee keer achter elkaar. Dat geeft een heerlijk gevoel”, sprak coach Ikink. „De ene week kun je er helemaal niets van en moet je zo snel mogelijk oprotten. De andere week ben je de held, opeens een titelkandidaat en moet je bondscoach worden. Zo gaat dat in de media over de voetballerij. Wij kijken als technische staf niet zo zwart/wit dan de media. We zijn bezig met een proces en willen dit seizoen het maximale uit onze spelersgroep halen”, vulde leider Bas Lageschaar aan.

Na afloop waren er vooral blije gezichten bij KSV 4. Een smetje was de uitbarsting van pseudovedette Joost Ottink direct na zijn wissel. Ottink reageerde geagiteerd richting coach Barry Ikink nadat er niet direct een fitte speler klaarstond om in te vallen. Ottink had twee minuten eerder het veld willen verlaten vanwege zijn enkelblessure. „We bespreken dit intern met meneer Ottink. Het temperament dat hij op de bank laat zien, moet hij omzetten in energie die hij in de wedstrijd steekt”, zei Ikink in een korte reactie. Naar verluidt volgt er deze week een gesprek tussen Ottink en de technische staf.

Komende zondag is KSV 4 vrij. Aanstaande zaterdagavond organiseert KSV 4 een teambuilding activiteit om de teamspirit te verhogen. Zondag 21 november speelt KSV 4 om 10.00 uur op sportpark de Bult in Vragender tegen koploper Grol 10. Die jonge ploeg uit Groenlo won tot nu toe al haar zes wedstrijden met ruime cijfers. Strateeg Bas Lageschaar is momenteel een plan aan het smeden om een eind te maken aan deze serie van Grol 10. Wellicht hanteert Lageschaar over twee weken de tactiek van zijn grote voorbeeld Arrigo Sacchi? Maar misschien tovert hij ook een grote verrassing uit de hoge hoed? Het belooft druk te worden op sportpark de Bult in Vragender voor deze heuse kraker.