KSV behoudt voorsprong met 10 man

KSV 1 won afgelopen zondag met 2-1 van FC Eibergen dankzij doelpunten van Tim Minkhorst en Stan Gunnewick. KSV speelde de laatste 35 minuten met 10 man nadat Walter Overkamp zijn tweede gele kaart ontving.

Afgelopen zondagmiddag traden de mannen van Wim te Nijenhuis aan tegen FC Eibergen. KSV was voor dit duel de nummer 9 (met 10 punten uit 8 wedstrijden) en FC Eibergen de nummer 7 (met 12 punten uit 9 wedstrijden) in de 4e klasse B.

KSV begon goed aan de wedstrijd en was fel in de duels. Dit resulteerde in het eerste kwartier al in enkele goede kansen. In de 7e minuut was er een snelle aanval vanaf de rechterkant. Stan Gunnewick werd diep gestuurd en gaf vanaf de achterlijn de bal strak voor. Iedereen liet hem lopen zodat de goed meegelopen Tim Minkhorst gemakkelijk binnen kon tikken, 1-0. Vervolgens ging KSV door met aanvallen. In de 13e minuut was het Teun Lageschaar die wederom Stan Gunnewick de diepte in stuurde, dit maal vanaf de linkerkant. Stan ging richting de goal maar schoot jammerlijk voorlangs. In de 18e minuut was het Rick Tanck die Stan weer via de rechter kant diep stuurt. Stan zet weer scherp voor maar een verdediger van FC Eibergen kwam net voor Twan Jurjus, zodat deze net niet bij de bal kon. In de 25e minuut knullig balverlies aan de zijlijn van KSV waardoor FC Eibergen de bal onderschept. Randje buitenspel liet de scheidsrechter vervolgens doorspelen waardoor de speler van FC Eibergen op het doel af ging. Hij schoot echter te gehaast waardoor de bal gelukkig voor KSV via de 2e paal weer het veld in ging. In de 45e minuut is er een aanval door het midden. Stan Gunnewick gaat op de goal af en schiet beheerst binnen 2-0. Een droomstart voor KSV.

De tweede helft begon FC Eibergen iets feller zonder daarbij grote kansen te creëren. In de 56e minuut kreeg Walter Overkamp zijn tweede (zwaar bestrafte) gele kaart. Waarna KSV nog ruim een half uur verder moest met 10 man. KSV liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en creëerde nog enkele goede kansen. Zo ook in de 69e minuut. Jorrit Spexgoor gaf een steekbal op Stan maar zijn inzet werd maar net door de keeper van FC Eibergen met de vingertoppen gered. In de 72e minuut kwam er dan toch de aansluitingstreffer. Nadat een speler van KSV de bal half raakte werd deze onderschept door FC Eibergen. De bal gaat naar de andere kant van het speelveld. De voorzet vanaf rechts wordt door Jacco Roerdink van FC Eibergen mooi diagonaal ingekopt, 2-1. De resterende 20 minuten probeerde FC Eibergen een gelijkspel nog te forceren, maar KSV hield de boel achterin goed dicht.

Al met al een terechte overwinning deze middag. Door deze overwinning gaat KSV FC Eibergen voorbij op de ranglijst. KSV staat na vanmiddag op een mooie 7e plek net boven de tegenstander van vanmiddag FC Eibergen. Pupil van de week was Lenne Weenink. Zij had de uitslag juist voorspeld. Aankomende zondag 9 december speelt KSV 1 uit in Enschede tegen FC Aramea 1, de aanvang is om 14.00 uur.