KSV 1 boekt knappe overwinning na matige eerste helft

KSV 1 won vandaag met 3-4 van Etten nadat het in de eerste helft eerst met 3-0 achter was gekomen.

Etten begon de wedstrijd veel feller dan KSV en kwam al in de 3e minuut al op voorsprong. Daarna leken de spelers van KSV wakker te zijn geschud. Een minuut later kwam er een tegenaanval over rechts. Erwin van de Wolfshaar werd langs de lijn met de bal weggestuurd door Frank Dijk, waarna hij de bal voorzette op de zestien waarbij Marijn Visser de goal miste. Vlak daarna, nog geen minuut later, diende de volgende kans zich aan over rechts. Het was wederom Erwin die de bal op de 5 meter voorzette. Ditmaal op Niek Berendsen maar ook zijn inzet belandde niet in de goal.

Hoewel KSV op jacht was naar de gelijkmaker viel de goal in de 15e minuut aan de andere kant. Met een goede voorzet vanaf links, werd de vrije man van Etten gevonden in de 16 meter van KSV. De spelers van Etten schoot de bal binnen, 2-0. Daarna was Etten sterker en duurde het niet lang totdat de 3-0 viel. Met een strakke combinatie door het midden wist de Ettense aanvaller vanaf links de bal rechts achter de Vragenderse doelman in het netje te krullen.

Net toen het jeugdige publiek van Etten al 10, 10, 10, scandeerde vanaf de tribune sloeg KSV terug. Op slag van rust kwam de bal, na een aanval van Niek Berendsen, in de kluts voor de voeten van Stefan Tanck terecht. Stefan, die nog geen 10 minuten daarvoor was ingebracht, twijfelde geen moment en schoot de bal hard en hoog in het Ettense doel. Wat de ruststand op 1-3 bracht.

Welke woorden trainer Jan Willem Rutgers in de rust gebruikt heeft, is tot op heden nog onbekend maar dat het effect had op de jongens mocht wel duidelijk zijn. Er kwam een totaal ander KSV uit de kleedkamer. Vanaf de eerste minuut in de tweede helft had KSV Etten in de tang. Wat al snel resulteerde in de 2-3. In de 47e minuut, na een voorzet kopte Erwin de bal op goal, de keeper had hier dusdanig veel moeite mee dat hij de bal niet klem kreeg, waarna een gretige Marijn de bal in de touwen schoot.

Vervolgens ging KSV door met aanvallen en was de jacht op de gelijkmaker geopend. Deze volgde in de 66e minuut. Na een geweldig actie op de achterlijn van de ingebrachte Jouke Elshof, kwam zijn voorzet bij Teun Lageschaar terecht. Deze bedacht zich geen moment en schoot de 3-3 binnen.

Na de 3-3 zakte KSV iets in. Dat resulteerde in een wat sterker en aanvallender Etten. De thuisploeg kreeg een grote kans. Door miscommunicatie in de Vragenderse achterhoede brak de aanvaller van Etten door en kwam één op één met Wesley te staan. Gelukkig bleef de sluitpost van KSV rustig en wist hij de inzet van Etten te pareren.

KSV bleef geloven in de overwinning. Na een paar mislukte aanvallen, kwam, na goed combinatiespel over links tussen Teun en Marijn, de assist van Marijn bij Antony Porskamp terecht. Deze schoot het 4e doelpunt van Vragender binnen en besliste hiermee de wedstrijd!

Ondanks de slappe start en de matige eerste helft, toonde KSV zich vandaag tegen Etten veerkracht en stelde de tweede helft orde op zaken. Daarmee heeft het de welkome 3 punten mee naar Vragender genomen en zich hiermee gemeld in de middenmoot van de competitie. Aanstaande zondag speelt KSV 1 om 14.00 uur thuis tegen Ulftse Boys 1 waar voormalig profvoetballer Martijn Meerdink de trainer van is.