KSV dichtbij bonuspunt tegen hoogvlieger GWVV

KSV was afgelopen zondag dichtbij een bonuspunt tegen hoogvlieger GWVV. Met 2-1 trok KSV aan het kortste eind.

Op een winderig sportpark De Buitenham hadden de Geel-Witten uit Varsselder-Veldhunten het eerste half uur een veldoverwicht. Tot echte kansen leidde dit niet. Ook KSV werd niet gevaarlijk. In de 34ste minuut kwam uit het niets een aanvaller van GWVV vrij voor het KSV-doel. Zijn inzet werd met de voet knap gepareerd door doelman Wesley Keegstra. In de 42ste minuut was het wel raak. Cas de Neling scoorde vanuit randje buitenspel: 1-0. Op dat moment was de voorsprong voor GWVV verdiend. KSV wist voor de rust geen uitgespeelde kans te creëren.

Na rust kabbelde de wedstrijd voort. Na een uur voerde trainer Marco Engelberts een dubbele wissel uit. Tom Ribbers en Luc Wiegerinck kwamen voor Jouke Elshof en Rick Tanck. Hierna speelde KSV met meer druk naar voren. In de 71ste minuut leidde dit tot de gelijkmaker. Uit een voorzet van Walter Overkamp kopte Teun Lageschaar tegen de onderkant van de deklat. De terugspringende bal werd door de attente Tim Lageschaar over de doellijn gewerkt: 1-1.

Lang mocht KSV niet genieten van de gelijke stand. Wederom zorgde Cas de Neling voor gevaar. Hij haalde de achterlijn en gaf Jochem Geerts een niet te missen kans: 2-1. Hierna trok GWVV zich massaal terug. KSV probeerde het vooral met hoge ballen. Dit zorgde voor de nodige onrust in het 16 meter gebied van GWVV, maar gescoord werd er niet. Ook de wissel van Jesse Gunnewick voor Tim Minkhorst mocht niet baten. Op basis van de tweede helft was een puntje verdiend geweest, maar het mocht niet zo zijn. GWVV klom met deze overwinning naar de tweede plek op de ranglijst. KSV blijft middenmoter. Volgende week speelt KSV om 14.00 uur in ’s-Heerenberg tegen FC Bergh. Graag tot dan!