KSV/Erix JO13 wint derby van Grol

KSV/Erix JO13 won vandaag met 3-1 de derby tegen Grol JO13-3. Door deze overwinning staat de ploeg op een keurige vijfde plek in de derde klasse.

KSV/Erix JO13-1 speelt na de winterstop in de derde klasse nadat het voor de winterstop tweede eindigde in de vierde klasse. Twee weken geleden verloor KSV/Erix JO13 haar openingswedstrijd geflatteerd met 7-1 in Meddo. Vandaag begon KSV/Erix echter uitstekend aan het duel. De thuisploeg zocht direct de aanval en zette Grol meteen onder druk.

Na een ingooi vanaf links baande centrale middenvelder Bart zich een weg door de defensie van Grol. Zijn voorzet was perfect op maat voor rechtsbuiten Jorn, die de 1-0 binnenschoot. Helaas was de vreugde maar van korte duur. Vlak daarna was het alweer gelijk. Na een goede voorzet vanaf rechts scoorde de linksbuiten van Grol de 1-1.

Het spel golfde vervolgens op en neer in deze aantrekkelijke eerste helft. KSV/Erix bleef echter de betere ploeg. Kort na de 1-1 schoot Bink een perfecte voorzet van Jorn hard tegen de touwen. Even later maakte Jelle uit een hoekschop de 3-1; zijn eerste doelpunt van het seizoen. Zowel KSV/Erix als Grol werd nog een aantal keer gevaarlijk voor rust. Maar beide ploegen wisten niet meer te scoren.

Na rust werd het duel een stuk rommeliger. Grol ging op zoek naar een doelpunt, maar de defensie van KSV/Erix hield goed stand. KSV/Erix doelman Tom had nog één hele knappe redding. Hij voorkwam met zijn voet dat de doorgebroken spits van Grol scoorde. KSV/Erix won zo zijn eerste thuiswedstrijd na de winterstop. De ploeg staat hierdoor op plek vijf. Aanstaande zaterdag 31 maart speelt KSV/Erix JO13-1 om 9.30 uur in Keijenborg tegen koploper Keijenburgse Boys JO13-1, dat drie wedstrijden won en één keer gelijk speelde.