KSV houdt één punt in Vragender tegen Ulftse Boys

KSV blijft ook na vandaag ongeslagen op eigen terrein. Door een geweldig doelpunt van Erwin van de Wolfshaar werd er 1-1 gelijk gespeeld tegen de elf van Martijn Meerdink.

Op een zonnig sportpark de Bult werd er om 14.00 uur door scheidsrechter Floors het startsignaal gegeven. Beide ploegen beginnen gretig, maar ook heel onrustig aan de wedstrijd. Er wordt aan beide kanten veel (onnodig) balverlies geleden. Dit zorg voor een wisselvallig spelbeeld.

In de ’17 minuut is er de eerste kans voor KSV. Tim Minkhorst, net terug van een blessure, legt de bal goed klaar voor zijn rechter, maar schiet rakelings langs. Tien minuten later is er een kans voor Jouke Elshof, die op eigen houtje enkele spelers van Ulftse Boys te kijken geeft, maar de bal niet goed kan raken.

Beide teams proberen druk te zetten. Aan Ulftse kant volgen er vele lange ballen op de rechtsbuiten. Die heeft zijn meters wel gemaakt deze zondagmiddag. Ulft is hierdoor dreigend, maar niet echt gevaarlijk. De betere kansen zijn in de eerste helft voor KSV, maar ook zij weten het net niet te vinden. Ruststand, 0-0.

KSV komt met frisse moed de kleedkamers uit en bepaald het spelbeeld in het eerste kwartier na rust. Dit resulteert al in de 50e minuut in een goede kans, echter kopt Erwin van de Wolfshaar rakelings over. En zoals zo vaak; als je zelf niet weet te scoren, doet de ander het.

Tegen het spelbeeld in word het in de 68e minuut 0-1. Een hoog ‘zondagsschot’ vanaf de zijkant, weet het net achter Wesley te vinden. Vanaf hier begint Ulft wat beter te voetballen en weet KSV maar moeizaam grip te krijgen op de wedstrijd.

Echter, in de 85e minuut is het toch raak. Na goed aangeven van Walter Overkamp kan Erwin van de Wolsfhaar op het doel af. Hij speelt hierbij op eigen kracht drie verdedigers van Ulftse Boys uit en schiet vervolgens fenomenaal in de verre hoek en tekent de 1-1 aan.

Even leek het er nog op dat de Ulfste Boys toch de drie punten mee zouden nemen naar Ulft. In de 90e minuut weten de Ulftse Boys namelijk uit de kluts te scoren, een rolletje over de lijn. Echter is er gevlagd voor buiten spel. Scheidsrechter Floors koos er voor de grensrechter te laten staan, maar kwam na overleg – tot grote frustratie van de Ulftse Boys – toch terug op zijn beslissing. Na enkele minuten hotsknots voetbal, volgt het eindsignaal.

Een verdeling van de punten, een terechte uitslag na matig voetbal van beide kanten.
Volgende week staat de uitwedstrijd tegen FC Basteom op het programma. Hier zullen de mouwen opnieuw opgestroopt moeten worden om met drie punten terug te keren naar Vragender. Om 14.00 uur wordt er afgetrapt. Graag tot dan!

De reacties van Marco Engelberts (KSV) en Martijn Meerdink: