Uitgekookt KSV 4 klimt naar vierde plek

Een uitgekookt KSV 4 won vandaag met 1-3 van Rekken 4 dankzij twee doelpunten van Danny Tanck en één van invaller Tom Schotman. Het sluwe KSV 4 liet de bal aan de thuisploeg en was dodelijk effectief in de counter. Dankzij deze overwinning klom de ploeg naar plek vier op de ranglijst. KSV 4 – de trots van KSV – is daarmee het best presterende seniorenelftal van KSV.

Het begin van KSV was niet heel voortvarend. Een teamlid moest zelfs nog door zijn teamgenoten uit bed gehaald worden, letterlijk. Ook was bij een enkeling de avond ervoor nog goed zichtbaar op het gezicht en in de wc. Als klap op de vuurpijl miste een teamlid op de heenweg een afslag en zo kon er ternauwernood op tijd begonnen worden aan de wedstrijd.

Na de knappe overwinning van vorige week tegen AD’69 4 speelde KSV 4 vandaag in Rekken dat evenals KSV 4 drie punten had na drie duels. KSV 4 liet de bal aan Rekken en loerde op zijn Italiaans op de counter. Die tactiek bleek uiterst effectief en KSV was messcherp in de beginfase. Binnen een kwartier schoot Danny Tanck de 1-0 binnen. Hij strafte een verkeerde terugspeelbal genadeloos af.

KSV 4 nam daarna het initiatief en zocht geduldig de aanval. Na een aanval vanaf rechts werd rechtshalf Joost Ottink goed vrij gespeeld. Vanaf circa 15 meter schoot hij nipt voor de goal langs. Joost schoot de bal ineens, achteraf gezien had hij de bal aan moeten nemen. Hij had meer tijd dan hij verwachte.

Na twintig minuten had Danny Tanck zijn tweede goal erin liggen. Hij kopte bal listig binnen na een ingooi van Rob Huisman. Twee minuten later verstapte Danny zich. Hij verrekte zijn hamstring. Casper Lageschaar was zijn vervanger. Bij de Rekken verdedigers was de opluchting van hun gezichten af te lezen. De levensgevaarlijke KSV 4-aanvaller Danny Tanck ging naar de kant. Hun wedstrijd werd een heel stuk makkelijker.

Na het uitvallen van Danny werd het spel aan KSV 4-zijde een stuk matiger. Rekken kreeg nog meer het initiatief. Na 35 minuten scoorde Rekken uit de counter de 1-2. De thuisploeg had vervolgens veruit het meeste balbezit, maar de KSV 4-defenise onder leiding van laatste man Mark Tanck stond vandaag als een huis.

Ook na rust was Rekken voetballende de betere ploeg. KSV 4 verdedigde op zijn Italiaans. Rekken kon maar geen gaatje vinden in de hechte defensie. De wanhoop was van hun gezichten af te lezen. Een kwartier voor tijd schoot invaller Tom Schotman de 1-3 binnen. Nadat Rob Huisman de bal uitstekend terug legde, verschalkte Tom de doelman van Rekken met een geplaatst schot in de lange hoek. Rob Huisman beloonde zichzelf met zijn tweede assist van vandaag. Rob was wederom extreem belangrijk voor KSV 4. Hij rende, sleurde en hield ballen vast waardoor het middenveld van KSV 4 aan kon sluiten.

Rekken probeerde het nog wel, maar KSV 4 gaf elkaar prima rugdekking. De thuisploeg had de bal maar was niet meer echt gevaarlijk. Dankzij de tweede overwinning op rij klom KSV 4 naar plek vier op de ranglijst. „Wat moeten we met balbezit. Het achterin dichthouden en maken van doelpunten is veel belangrijker”, sprak sleutelspeler Wouter Lamers. Bas Lageschaar sloot zich aan bij deze wedstrijdanalyse, maar plaatste ook een kanttekening. „We moeten in balbezit secuurder zijn in de passing en beter de vrije man zoeken. Dan speel je zo’n wedstrijd makkelijker uit.” Veldtrainer Henny Wesselink glunderde van oor tot oor toen hij hoorde dat zijn favoriete KSV team had gewonnen en zijn lievelingsspeler Tom Schotman ook nog eens had gescoord. „Dit is één van de mooiste zondagen in mijn leven”, zei hij.

Aanstaande zondag is KSV 4 vrij. Zondag 27 oktober speelt KSV 4 al om 9.30 uur in Groenlo tegen Grol 11. Die jonge equipe is één van de titelkandidaten dit jaar. Hopelijk kan KSV 4 daar voor een stunt zorgen.