KSV-JO19 boekt verdiende overwinning in Ruurlo

Op de 11e van de 11e werd er bij ons geen nieuwe prins carnaval gekozen, maar moesten we ons weer opmaken voor een nieuwe pot voetbal. We moesten vandaag aantreden tegen Ruurlo JO19-2, die dit seizoen bovenin meedraaien. Het beloofde dus een erg lastige wedstrijd te worden. Om 13:40 vertrokken we met 12 man (iedereen was op tijd, mag gezegd worden) naar Ruurlo.

Eenmaal aangekomen en omgekleed was iedereen klaar om aan de warming-up te beginnen, helaas zat het weer erg tegen. Het water viel met bakken uit de lucht. Volgens weerdeskundige Max Elshof zou het om 14:30 droog zijn, waarop we besloten om dus te wachten tot 14:30. Toen het uiteindelijk 14:40 was en het nog steeds hard regende, besloten we om toch maar richting veld 3 te lopen en te beginnen aan een soort van warming-up.

Ongeveer een kwartier voor de wedstrijd zou beginnen pakte we de warming-up op. Deze verliep slecht, heel erg slecht, waardoor niemand scherp was op het moment dat de wedstrijd ging beginnen. Wonderbaarlijk begonnen we erg goed aan de wedstrijd en hadden we binnen 5 minuten al 2 dikke kansen gehad. Dit bleef niet beperkt tot de openingsfase. We bleven erg goed spelen en creëerden erg veel kansen. Het was hierdoor wachten tot de 0-1 zou vallen. Na ongeveer 20 minuten kregen we een vrije trap aan de zijlijn. De bal werd voorgeslingerd en werd op het doel ingeschoten. Waar de keeper de bal in eerste instantie nog had, was de rebound hem te machtig. 0-1: doelpunt Harm. Hierna pakten we door en betaalde dit zich uit in het 2e doelpunt. Na een aanval die begon na een goede onderschepping van Tom kwam Wout uiteindelijk alleen voor de keeper. Tot 2 keer toe verschalkte Wout de keeper (1ste bal ging op de paal, rebound ging erin): 0-2. Deze stand bleef tot de rust onveranderd.

Over de rust kunnen we kort zijn. Iedereen was verbaasd over hoe goed we voetbalden, de thee was niet erg heet en er was te weinig suiker.

Het begin van de 2e helft was niet erg goed van beide kanten. In het eerste kwartier gebeurde er erg weinig. Rechtsback Thomas kon hier niet van genieten en wilde daarom voor wat sensatie zorgen. Terwijl er om hem heen zich 20 goede afspeelmogelijkheden bevonden, besloot Thomas een ziekenhuisbal in niemandsland te geven. 2 spelers van Ruurlo wilde deze bal erg graag onderscheppen en kwamen beide van de andere kant keihard aangesprint. Echter was het Mark die de bal nog net weg kon schieten voordat de 2 spelers van Ruurlo gearriveerd waren. Dit had als gevolg dat de 2 spelers van Ruurlo als 2 botsauto’s keihard voor elkaar aanknalden. Resultaat: beide geblesseerd naar de kant. Deze ziekenhuisbal van Thomas zorgde voor zoveel sensatie, dat Thomas is uitgeroepen tot held van de dag. Gefeliciteerd Thomas!

Maar goed, hierna ging de wedstrijd natuurlijk weer verder. Bijna meteen na deze actie kregen we een corner. Hierbij stond Pim rond de 16-meterlijn te wachten op de afvallende bal, deze kwam er dus ook. Pim raakte de bal totaal verkeerd, maar toch hobbelde de bal in het hoekje: 0-3.

Opvallend: dit was de 2e seizoensgoal voor Pim, een nieuw record in zijn voetballoopbaan.

De wedstrijd leek gespeeld en de punten leken binnen voor ons. Dit is wat we zelf ook dachten, maar beter niet hadden kunnen denken. Ruurlo werd steeds sterker en kwam via 2 klutsgoaltjes nog terug tot 2-3. Hierna moest Simon nog een paar keer optreden om de punten voor ons te behouden. Hierbij zat nog een absolute wereldredding waarbij Simon de bal op de lat tikte en zo een doelpunt voorkwam.

Iedereen was uitgeput en snakte naar het eindsignaal, we waren dan ook opgelucht toen dit eindelijk klonk. Een mooie 2-3 overwinning bij Ruurlo met een goeie pot voetbal. Door deze overwinning zijn we naar een mooie 5e plaats geklommen. Prima zaterdagje.

De stemming was na de wedstrijd dan ook opperbest en iedereen keek er naar uit om de overwinning ‘s avonds maar eens goed te gaan vieren. Ook grensrechter Mathieu was in zijn nopjes met deze uitslag en besloot daarom al zijn K3-hits weer een te draaien in de auto. De terugreis verliep op deze manier alles behalve rustig.

We willen al onze meegereisde supporters (4 wel te verstaan) bedanken voor de support!

Volgende week spelen we op Sportpark De Bult om 14:30 tegen Grol JO19-3, dat nog onderaan staat met 0 punten uit 7 wedstrijden. Dit belooft weer een groot spektakel te worden, dus mis het niet!

Opvallendheden:

– Koen deed niet mee vanwege een ongelukje met de heggeschaar
– Koen is niet komen opdagen (hij dacht dat we thuis speelden)
– Zelfs Lars is niet komen opdagen