KSV laat punten liggen bij GWVV

Vandaag stond voor KSV de wedstrijd tegen GWVV op het programma, om 14.00 uur was de aftrap op het koude en winderige sportcomplex ‘de Buitenham’ in Varsselder. GWVV staat op een stevige tweede plek met 23 punten uit 11 gespeelde wedstrijden. Het belooft dan ook een beste kluif te worden voor de spelers van KSV.

GWVV begint de wedstrijd in een hoog tempo en speelt de bal gemakkelijk en zeer vlot rond. KSV heeft moeite om in de wedstrijd te komen en lijkt nog te moeten wennen aan het snelle kunstgras. Al in de 6e minuut krijgt GWVV een vrije trap mee, net buiten de zestien. Deze wordt door een speler van GWVV goed genomen en strak in de verre hoek geschoten; 1-0.
GWVV domineert hierna het spel en blijft druk zetten, maar langzaam aan komt ook KSV steeds beter in de wedstrijd. Dit resulteert in wat kansen over en weer. Na 20 minuten krijgt KSV twee keer over een goede kans op de 1-1, maar weet deze nog niet te verzilveren.

In de 35e minuut weet GWVV het scorebord wel op 2-0 te zetten. Na een ongelukkige situatie waarbij Jorrit Spexgoor omver wordt gelopen en Tim Lageschaar in de kluts raakt met een speler van GWVV, staat Pascal Wolterink iets te ver voor het doel en schiet een speler van GWVV de bal slim achter de keeper. Het staat 2-0. Dit lijkt tegelijkertijd de ruststand te worden, echter op slag van rust komt KSV twee keer over zeer gevaarlijk voor het doel van GWVV. Bij de laatste aanval weet Tim Minkhorst een perfecte steekpass op Max Elshof te geven waarbij Max de bal achter de keeper weet te schuiven; 2-1. Een zeer wenselijk doelpunt zo op slag van rust.

Het grootste deel van de tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld als voor rust. Zowel GWVV als KSV kende enkele goede aanvallen en er waren wat kansen over en weer. KSV kruipt nog een keer door het oog van de naald na een goede inzet van GWVV, waarbij Jorrit in eerste instantie de bal van de lijn weet te werken en de strak ingeschoten rebound nog net door Pascal over het doel wordt getikt. Hierna zakt GWVV wat in, begint wat slordiger te spelen en lijkt de 2-2 eerder te vallen dan de 3-1, totdat de scheidsrechter in de ’72 min wel heel gemakkelijk en penalty weggeeft aan GWVV. Deze penalty wordt benut en de 3-1 doet de wedstrijd op slot.

KSV had een punt mee kunnen nemen naar Vragender, maar de drie punten blijven in Varsselder vandaag. Deze 3 punten zorgen ervoor dat GWVV hun tweede plaats kan verstevigen. KSV zakt vandaag een plaats in de vierde klasse C, omdat hun directe concurrent SVGG vandaag weet te winnen van FC Eibergen. Over twee weken treedt KSV in Megchelen aan tegen SVGG, een uitermate belangrijk duel in de strijd om lijfsbehoud in de vierde klasse.

Door: Doreen Wieggers