KSV 1 speelt gelijk in ‘kleine derby van Oost Gelre’

Na de nederlaag van vorige week tegen Bredevoort, waren de mannen van Ferhat Ozerdogan erop gebrand om in de inhaalwedstrijd tegen Erix een goed resultaat binnen te slepen en met een positief gevoel de winterstop in te gaan.

De ‘kleine derby van Oost Gelre’ kon net als voorgaande edities op veel belangstelling van het publiek rekenen. De toeschouwers in Lievelde zagen dat de gasten uit Vragender vanaf de aftrap inzakten om de buurman te laten voetballen. KSV hield de ruimtes klein en Erix kwam daardoor regelmatig tot aan de zestien meter, maar dat leidde niet tot echte kansen.

De uitploeg loerde op de counter en dit resulteerde al gauw in een grote kans voor aanvaller Lars Gierkink die vrij op de keeper af kon lopen. Lars werd aangetikt door een speler van Erix en kwam toen ten val. Aangezien Lars doorgebroken was, kwam de speler van Erix goed weg met een gele kaart. De vrije trap die volgde, werd jammer genoeg over het doel heen geschoten.

Na een half uur kreeg Erix toch de kans waar ze op zaten te wachten. Via een schot op doel vanaf de linkerkant ontstond er een scrimmage waaruit Rick ten Have de 1-0 scoorde. KSV liet zich niet van de wijs brengen en bleef voetballen. Duels werden gewonnen, maar helaas leverde het niets op. Kort voor rust kwam KSV nog goed weg toen Twan Spekschoor op de paal klopte.

Na de thee was er hetzelfde speelbeeld. KSV zakte in en liet Erix het spel maken. Ondertussen probeerde de manschappen van Ferhat om met lange ballen richting Teun Lageschaar voorin kansen te creëren en de spitsen in stelling te brengen. Rond de zeventigste minuut werd Max Elshof voor Lars Gierkink in het veld gebracht en enkele minuten later viel Ivar Betting voor Tjebbe Raben in. Beide heren hebben keihard gewerkt en een goede pot op de mat gelegd. Uiteindelijk bleek dit een gouden wissel. Na een knappe aanval vanaf de linkerkant zette Bas Oonk de bal strak voor, waarna Ivar Betting beheerst de 1-1 kon binnentikken. Gezien het werk wat verzet werd deze middag werd verzet, was dit een verdiende gelijkmaker.

KSV kon de laatste twintig minuten goed standhouden, omdat van beide kanten het beste spel eraf was. Er volgden nog enkele corners en vrije trappen voor zowel KSV als Erix, maar dat leverde niets op. Daardoor bleef een 1-1 eindstand op het bord staan.

Voor KSV is dit punt tegen de koploper in de vijfde klasse een mooie opsteker en manier om zelfvertrouwen te tanken voor de tweede seizoenshelft. Deze start op zondag 21 januari met een thuiswedstrijd tegen middenmoter Sportclub Rekken.