Nuttig gelijkspel van KSV tegen SV Kilder

KSV speelde afgelopen zondag met 1-1 gelijk tegen SV Kilder in een meer spannende dan goede wedstrijd.

Op een zonnig sportpark De Bult waren de eerste mogelijkheden voor SV Kilder. De eerste kans ging voorlangs en de tweede werd gemist bij de tweede paal. KSV stelde daar vier hoekschoppen tegenover, waaruit geen gevaar voor SV Kilder ontstond. Na een half uur spelen gaf Erwin van de Wolfshaar een assist op Bas Oonk, die vervolgens net voorlangs schoot. Vlak voor rust leek SV Kilder op voorsprong te komen. Vanaf rechts werd Wesley Keegstra verrast met een boogbal, die eindigde op de binnenkant paal. De terugkaatsende bal kon ternauwernood weggewerkt worden. Rust: 0-0.

Na rust was SV Kilder als eerst gevaarlijk. Vanuit een vrije trap werd de 0-1 binnengekopt. De verdediging van KSV liet zich daarbij eenvoudig aftroeven. De voorsprong van de ploeg uit Kilder bleek van korte duur. Een schot van Erwin van de Wolfshaar werd nog geblokt, waarna de bal bij Bas Oonk voor de voeten kwam. Bas schoot via een tegenstander raak, waardoor de doelman kansloos was: 1-1.

Intussen was de geblesseerde Frank Dijk gewisseld voor Tom Ribbers. KSV kreeg het na een uur spelen moeilijk. Met enkele goede reddingen hield Wesley Keegstra, met hulp van Jorrit Spexgoor, zijn ploeg op de been. Ook het inbrengen van Niek Berendsen, Rick Tanck en wat later Max Elshof leverde KSV geen doelrijpe kansen op. De laatste kans was voor SV Kilder in de extra tijd. Vanuit een corner werd rakelings over gekopt.

De pupillen van de week Pim Baak en Mees Wensink voorspelden beiden een 3-1 winst voor KSV, maar met deze puntendeling kan KSV tevreden zijn.

Volgende week speelt KSV uit tegen Etten op sportpark De Treffer om 14.00 uur. Graag tot dan!