Onnodige nederlaag voor KSV 1

Vandaag trad KSV 1 aan tegen Dinxperlo 1 dat het afgelopen seizoen gedegradeerd was uit de derde klasse C. Op voorhand dus een zware opgave voor KSV, dat vorige week in Vragender haar eerste wedstrijd van het seizoen had verloren van GWVV. Ook Dinxperlo had haar eerste wedstrijd verloren en was erop gebrand dit vandaag meteen weer recht te zetten.

Echter het was KSV dat in de eerste 10 minuten twee enorme kansen kreeg om de score open te breken, maar zowel Tim als Max wisten niet te scoren. Na een kwartier nam Dinxperlo het heft in handen en werd KSV steeds verder teruggedrongen op haar eigen speelhelft. Dit resulteerde in de 20e minuut in de 1-0 score voor Dinxperlo na een aanval over veel schijven waarbij de verdediging van KSV compleet uit elkaar werd gespeeld. Na deze voorsprong werd de druk nog meer opgevoerd richting het doel van KSV. In de 25e minuut was het weer raak voor Dinxperlo toen een corner vlekkeloos werd binnengekopt waarbij Pascal er niet goed uitzag. Na deze 2-0 nam Dinxperlo even wat gas terug. Dit werd in de 40e minuut genadeloos afgestraft door KSV toen Walter uit een perfecte voorzet van Tim wist te scoren 2-1. Dit was tevens de ruststand. De aansluitingstreffer gaf nog alle hoop voor KSV op een beter resultaat.

Na de rust kwam Twan in het veld voor de geblesseerd geraakte Walter en was KSV aanmerkelijk beter dan voor de rust. Er was sprake van een gelijke strijd met over en weer kleine kansjes voor beide teams. Na een kwartier haakte KSV’s beste speler van deze middag; Tim geblesseerd af nadat hij even daarvoor fel onderuit was gehaald door de keeper van Dinxperlo. Erwin kwam in het veld en meteen werd de druk door KSV opgevoerd om de gelijkmaker te forceren. Amper 5 minuten in het veld kreeg Erwin al een megakans op de gelijkmaker en een paar minuten later had hij de gelijkmaker op zijn schoen maar helaas ging het schot net naast.

Op de bank van Dinxperlo zaten ze intussen met samengeknepen billen. Het was wachten op de gelijkmaker van KSV. Hoewel Dinxperlo er af en toe nog wel gevaarlijk uit kwam wisten ze niet meer te scoren. KSV bleef hopen op de terechte gelijkmaker. Maar helaas het mocht vandaag niet lukken ook niet toen Thijs er nog in kwam voor de moe gestreden Thomas.

Gezien het wedstrijdbeeld van deze middag had er beslist meer ingezeten. Volgende week moet het dan maar gebeuren in de thuiswedstrijd van KSV tegen SVGG uit Megchelen.

Door: Jan Harmelink