Positie trainerstrio Erix/KSV JO15 op de wip na wanprestatie

Het is zeer de vraag of trainerstrio Bas Weenink, Paul Bleumink en Tom Schotman van Erix/KSV JO15 aankomende zaterdag tegen Longa ’30 JO15-2 nog op de bank zitten. De jeugdbesturen van Erix en KSV beraden zich over hun positie na de kansloze 1-9 nederlaag tegen Vosseveld JO15.

Erix/KSV JO15 was bezig aan een goede serie. Het won de afgelopen twee wedstrijden tegen DZSV JO15-2 en FC Winterswijk JO15-3 voordat het afgelopen dinsdag in Vragender aantrad tegen Vosseveld JO15-1G. Die ploeg stond op de tweede plek met slechts één nederlaag en één gelijkspel en heeft nog kans op het kampioenschap. Erix/KSV JO15-1G staat met negen punten onderin de middenmoot.

Vooraf hadden Paul Bleumink en Tom Schotman de jongens en meiden gewaarschuwd dat Vosseveld een goede ploeg was. Dat hielp niet. De wedstrijd begon desastreus voor KSV/Erix JO15. Na slap verdedigen stond het binnen 50 seconden al 0-1 voor Vosseveld. Het massaal meegekomen uitpubliek klapte hun handen stuk. Het thuispubliek morde en zwaaide met witte zakdoekjes om hun ongenoegen te uiten.

Meteen daarna rechtte de thuisploeg de rug. Na een goede snelle aanval over rechts kreeg linksbuiten Stijn Gierkink twee goede kansen. Nadat hij de eerste keer de bal niet goed raakte, schoot hij de tweede keer uit de draai op de lat. Nu was het thuispubliek ook wakker en moedigden ze hun helden aan.

Kort daarna scoorde Vosseveld de 0-2 en gingen de koppies hangen bij de thuisploeg. Vijf minuten later bracht laatste man Mats Weenink de spanning terug. Na een goede combinatie door het midden schoot hij raak. Erix/KSV kreeg weer hoop en had kort het betere van het spel. Even later moest Mats gewisseld worden wegens materiaalpech. Met kunst en vliegwerk hield Erix/KSV stand. Maar kort voor rust viel de 1-3 en snel daarna de 1-4. De verdediging van Erix/KSV zag er daarbij niet best uit.

In de rust gaf Bas Weenink aan dat de jongens en meiden nog wel een paar doelpunten konden maken indien ze wel scherp zouden zijn. Vlak na rust was Erix/KSV even de bovenliggende partij. Alleen was de eindpass vaak net niet goed of werd er te snel gekozen voor een schot in plaats van de vrije man gezocht.

Na een paar snelle aanvallen liep Vosseveld uit na 1-9. Hoofdtrainer Bas Weenink was furieus na deze wanprestatie. Tom Schotman en Paul Bleumink kalmeerden hem door te zeggen dat Vosseveld een goede ploeg had.

Komende zaterdag om 13 uur speelt Erix/KSV haar laatste wedstrijd van het seizoen tegen Longa ’30 JO15-2 dat 14 punten heeft uit 10 wedstrijden. Erix/KSV JO15 moet dan de rug rechten door een resultaat te behalen. Of trainerstrio Bas Weenink, Paul Bleumink en Tom Schotman dan nog op de bank zitten, is zeer de vraag. Na spoedberaad van de jeugdbesturen van Erix en KSV komt hier later deze week meer duidelijkheid over. De jeugdbesturen moeten bepalen of zij de ploeg nog aan het voetballen krijgen of dat er gekozen wordt voor nieuwe trainers hopend op een schokeffect.