Teamfeest KSV 4 fenomenaal ondanks griepgolf

KSV 4 ging in de winterstop niet naar een exotisch oord voor een zwaar lichamelijk trainingskamp. In plaats daarvan koos de ‘trots van KSV’ ervoor om de mentale teamgeest een boost te geven, zodat er goed gestart kan worden aan de tweede seizoenshelft. Op zaterdagavond 4 januari moest het gebeuren tijdens een speciale trainingsavond. Helaas bereikte de duivel ook Vragender en omstreken: een griepgolf heerste over het elftal en daardoor waren een aantal teamleden afwezig. Ondanks de afmeldingen werd er in Lichtenvoorde gestart met het programma. Om het balgevoel te trainen werd er – letterlijk en figuurlijk – begonnen met kegelen bij restaurant Leo (beter bekend als De Leeuw). De ballen vlogen als hete gehaktballen over de baan en een enkeling had op deze avond al meer ballen aangeraakt dan de hele eerste seizoenshelft. De heren vergaapten zich volop aan elkaar. Het personeel van Leo moet nog steeds bijkomen van het indrukwekkende balgevoel dat het team liet zien. 

Na het markante kegeloptreden werd het tijd voor ontspanning. De ‘trots van KSV’ verzamelde zich in Vragender en ging met een bus naar discotheek Index in Schüttdorf, net over de grens bij Enschede. De rit begon met de nodige opmerkingen over de rijstijl van de buschauffeur. Het is maar goed dat het een Duitse bestuurder was, want anders had hij hoogstwaarschijnlijk de bus aan de kant gezet en een aantal jongens rechtgezet. Nog een reden waarom het maar goed is dat de chauffeur Duits was, want er werden diepgaande gesprekken gevoerd in de bus. Zo ging men elkaar echt leren kennen. Via een microfoon werden diverse teamleden vragen gesteld over de meest uiteenlopende onderwerpen. Van de politieke rel tussen Iran en Amerika tot de veganistische leefstijl van Tjerk W uit A. Pijnlijke details zullen we u besparen.

Na een busrit van een uur kwam het elftal aan bij de discotheek. Al het personeel van Index keek uit naar de komst van de ‘trots van KSV’ en de manschappen werden met open armen ontvangen. Natuurlijk kon een foto met lokale cultheld en leider Bas Lageschaar voor het Duitse uitgaanspubliek niet ontbreken. Na de nodige kiekjes en handtekeningen was het tijd voor het team om te dansen. De nodige kerstkilo’s die erbij zijn gekomen door al dat lekker eten (behalve voor Tjerk) werden er afgedanst. Een enkele KSV’er probeerde een gesprek met een leuke Duitse vrouw te starten, maar helaas lukte dit incidenteel. Alleen Tom Schotman voelde zich een vis in het water, en imponeerde menig Duitse dame. Toen een jonge vrouw vroeg naar de hoogtepunten uit zijn voetbalcarrière, werd zélfs Schottie stil en moest heel lang nadenken. 

In de duistere Duitse technokelder lieten een aantal spelers van het vierde op de dansvloer zien ook over andere kwaliteiten te beschikken. ‘Zoveel beukgeweld zijn we niet gewend’, zei een Duitse aanwezige. Hij omschreef sommige KSV’ers ook wel als ‘vader van techno.’ Nadat de helden van de velden de technobunker hadden uitgespeeld, ging de tocht door naar de hardstylezaal. Hier keken we met verbazing naar hoe Duitsers dansten op hardstyle. Fans van het vierde, onder andere Dirk-Jan Betting, Nick Siebelder en Timo Ubbink, lieten de Duitsers zien hoe we in Nederland hakken. Een kolderiek gezicht.

Na de nodige danspasjes op de soms wat onbekende muziek (‘goh ik dacht dat olievaten alleen in de schuur stonden, maar d’r is blijkbaar ook muziek van’) werd het tijd om weer richting Vragender te keren. Op de terugweg werd ‘You Never Walk Alone’ door de hele bus meegezongen. Zelfs de al in slaap gevallen Job Spijkers zong in zijn droom nog mee. Met een voldaan gevoel kwamen de KSV’ers na een rit van een uur weer aan in Vragender en werd het alweer bijna licht. 

De morele teamgeest is na deze avond omhooggeschoten en het team kan niet wachten tot de training van Hennie Wesselink weer begint. Op zondag 2 februari om 10.00 uur hoopt het team de beste eerste seizoenshelft ooit voort te zetten. De trots van KSV speelt dan op het eigen sportpark de Bult tegen FC Eibergen. Tot dan! 

Tom Schotman en Demi Gierkink (afwezig door griep) bedankt voor de organisatie van deze trainingsavond.