Wederom verlies van KSV

Na twee nederlagen op rij moesten de mannen van Wim te Nijenhuis vandaag thuis aantreden tegen de nummer 8 op de ranglijst Rekken. Na drie minuten spelen, is er het eerste wapenfeit namens KSV, waarbij Stan Gunnewick op de rand van het 16 meter gebied onderuit wordt gehaald door de verdediging van Rekken. De daarop volgende vrije trap leidt helaas tot niets.

Na circa 15 minuten is de eerste goede aanval van Rekken, maar door goed opstellen van Jorrit Spexgoor kan de bal niet voor het doel worden gespeeld en wordt een kans van Rekken voorkomen. Het veldspel van Rekken is de eerste 20 minuten beter.

De tweede goede aanval van KSV laat een tijdje op zich wachten, maar in de 26e minuut wordt door een aantal snelle combinaties op het middenveld Erwin van de Wolfshaar ingespeeld. Helaas is de bal moeilijk te controleren en komt het ook niet tot een echte kans.

Langzaam verliest KSV de greep op de wedstrijd. Een bal op de lat in de 29e minuut is de voorbode. Op slag van rust wordt er tijdens de omschakeling niet voldoende kort gedekt op het middenveld waarbij een mooi afstandsschot door de wind gedragen buiten bereik van Pascal Wolterink pardoes in de boven hoek zeilt, 0-1. Dit is ook de ruststand.

KSV begint de tweede helft sterk en met veel inzet. Het begin van de tweede helft speelt zicht vooral op het middenveld af zonder echte kansen tot de 70e minuut. In de 70e minuut wordt een goede voorzet van de zijkant rustig en beheerst door Walter Overkamp afgerond, 1-1.

Op basis van de getoonde inzet van het eerste deel van de tweede helft een terechte stand. Helaas is deze stand maar van korte duur, want binnen 5 minuten wordt vanuit een vrije trap een snelle aanval door het midden verzilverd en is het als weer 1-2 voor Rekken. Nog geen 10 minuten later is het door slecht verdedigen opnieuw raak voor Rekken, 1-3. KSV blijft nog wel aandringen maar de wedstrijd is met 1-3 op het scorebord gespeeld.

Pupil van de week was Lotte Klein Ikink. Volgende week kan KSV in Rekken in de herkansing want dan wordt de inhaalwedstrijd Rekken – KSV gespeeld.