“Wij staan bovenaan!” KSV 4 verovert koppositie tegen Grol 12!

Zondag 8 oktober gaat de boeken in als een historische dag. Voor het eerst vindt KSV 4 zichzelf namelijk fier bovenaan de ranglijst van de competitie terug. Deze plek werd veroverd via een klinkende 5-1 overwinning op Grol 12. Doelpunten kwamen van Arjan van de Wolfshaar, Stan Gunnewick, Nick Volwater en Danny Wiegerinck.

KSV 4 zit in de lift, na de veelbesproken transfer van Barry Ikink, wordt tegenwoordig de scepter gezwaaid door de technische tandem Ottink-Visser. Dat begint zijn vruchten af te werpen. Na een gelijkspel tegen Rekken en een klinkende 11-0 zege in Haarlo (verslagen volgen nog), kon KSV 4 met 4 punten uit 2 wedstrijden nog ongeslagen beginnen aan de kraker tegen Grol 12. De laatste jaren is Grol een tegenstander you love to hate gebleken. Zowel in Groenlo als op De Bult in Vragender zijn al memorabele duels uitgevochten. Naar deze ontmoeting werd dan ook rijkhalzend uitgekeken. 

Leider Joost Ottink, die zelf op kameradenweekend was, had zijn manschappen wat extra rust gegund door het aanwezigheidstijdstip in de kantine te verplaatsen van 9:45 naar 9:47, waar door een enkeling gebruik van werd gemaakt. Dit tot afschuw van Yoeri klein Avinck (“bedankt Joost, 3 kratten bier door de neus geboord”). Uiteindelijk was in de kantine ook Bram ‘Ballie’ Elschot van de partij. Nadat de wedstrijd van het derde was afgelast en Bram er voor koos om de bloemetjes buiten te zetten tot vroeg in Lichtenvoorde, kreeg hij nog net het oproepje van Marijn voor versterking mee, waarop hij keurig op tijd acte de presence gaf in de kantine om gewoon vanaf de linksbackpositie het vierde te versterken.

KSV kwam vlammend uit de startblokken. Terwijl de wisselspelers van Grol nog plaats moesten nemen op de bank en nog grappen aan het maken waren over het spel van KSV, werd Arjan van de Wolfshaar al diep gestuurd. Deze liet zien dat hij goed warm was gelopen en sprintte in één streep naar het doel om zo binnen 54 seconden de openingstreffer op het bord te schieten. 1-0.

KSV had meteen de zaakjes op orde en het wist het Grol erg moeilijk te maken. Er werd fanatiek afgejaagd door de Grolsen, maar KSV wist zich er handig onderuit te spelen. In balbezit bewees Grol 12 zich als een vaardige ploeg die de bal goed rond kon laten gaan. Tot grote kansen leidde dat echter niet. Het grootste gevaar kwam van de verdediging van KSV zelf toen Sander Schilderink de bal verkeerd terugspeelde op de keeper en deze bijna in het eigen doel rolde. Bram Ribbers bracht echter redding op de lijn waardoor er rustig verder gevoetbald kon worden op zoek naar meer doelpunten.

Arjan van de Wolfshaar had een aantal goede kansen, maar steeds bleek het doel te klein of de keeper te goed. De 2-0 viel echter nog wel in de eerste helft. Een uittrap kon handig worden doorgekopt door Arjan van de Wolfshaar waarop Stan Gunnewick, die zojuist was ingebracht, kon worden gelanceerd waarop ook hij bewees koel te kunnen blijven oog in oog met de keeper. 2-0.

In de rust was het al snel duidelijk wat het doel was. De tegenstander lag al op de grond, er moest alleen nog een genadeklap worden toegediend om de overwinning veilig te stellen. Snel 3-0 maken en dan uitvoetballen was het devies. Dat was echter makkelijker gezegd dan gedaan. Keer op keer ging het namelijk mis in de afronding. Uiteindelijk was de wedstrijd ruim een uur onderweg voordat Arjan eindelijk voor de tweede keer deze ochtend het net wist te vinden. 3-0. Toen Arjan dat eenmaal had voorgedaan, snapte Nick Volwater ook meteen wat scoren was. Hij liep attent in op een voorzet en kon zo in zijn eerste wedstrijd van het seizoen meteen een doelpunt achter zijn naam zetten. 4-0.

Met een comfortabel ruime voorsprong, kon KSV wat gas terug nemen. Het spel werd was relaxter in de wetenschap dat het wel heel raar moest lopen, wou Grol 12 nog terug in de wedstrijd komen. Daar hielp goalieman Bram Ribbers echter een handje bij. Een terugspeelbal werd slecht ingespeeld en kon worden onderschept door een Grol-aanvaller die de bal meteen bekeken het doel in krulde. Zo had Grol op de valreep nog een eretreffer.

Een bal het doel in krullen, dat is iets wat Danny Wiegerinck ook wel eens wou proberen. Vanaf een meter of 35 haalde hij uit met een schitterende krul in de verre kruising waarmee hij de marge weer op 4 zette en waarmee tevens de eindstand werd bepaald.

Een overwinning is natuurlijk altijd lekker en het is nog eens extra fijn als die overwinning tegen Grol is. Wat helemaal fijn is, is wanneer je er daarna achter komt dat je ook nog eens bovenaan staat in de competitie. “Ik draai al jaren mee en ik heb ook seizoenen meegemaakt dat we kansloos laatste werden met meer dan 100 doelpunten tegen. Ik durfde eigenlijk amper te hopen dat we ooit nog eens bovenaan zouden staan” jubelde Casper Lageschaar. 

Zo werd zondag 8 oktober een historische dag. Niet alleen doordat het paradepaardje van de vereniging een trotse koppositie innam, maar omdat alle teams van KSV hebben gewonnen. In de kantine kon de pret dan ook niet op na de wedstrijd en er werd al rijkhalzend uitgekeken naar het treffen met FC Trias 6. Ook deze ploeg is nog ongeslagen met 7 punten uit 3 wedstrijden, maar heeft een minder doelsaldo. Veel over de ambities van KSV 4 zal duidelijk worden in deze wedstrijd.