Zegetrein KSV 4 dendert voort

Zondagochtend 1 december wist het vierde met 5-3 te winnen van het hoger geklasseerde RKZVC 4. Doelpunten kwamen van Rob Huisman, Sander Schilderink en Arjan van de Wolfshaar. 

Om 08.45 uur zaten de manschappen van Vragender vier al aan de koffie. De één al fris en fruitig en klaar voor de wedstrijd, terwijl bij sommigen de schade van zaterdagavond nog duidelijk te zien en te ruiken was. Het was te merken dat een aantal spelers hadden gegokt op een afgelasting en het er daarom flink van hadden genomen de avond ervoor. 

Desondanks stapte iedereen vol goede moed op het maagdelijk witte, bevroren veld. KSV had duidelijk weinig moeite met de zware omstandigheden. Ondanks dat het de gasten uit Zieuwent waren die het spel maakten wist KSV het meeste gevaar te stichten. Met messcherpe uitbraken wisten de groen-withemden van Bas Lageschaar de verdedigers van RKZVC dol te spelen. Zo kon na nog geen tien minuten Rob Huisman al de score aanbreken. Hierna wisten de bultbewoners door te drukken. Toen Arjan niet aanspeelbaar was, de beste man moest zijn veters strikken, was aanwinst Sander Schilderink gedwongen om zelf op avontuur te gaan met de bal. Dit deed hij met verve, want na een mooie dribbel wist hij de Zieuwentse doelman te verschalken en daarmee bouwde hij de voorsprong uit. 

KSV verwende het publiek dat ondanks de kou de weg naar ‘De Bult’ wist te vinden. Dankzij twee treffers van Arjan vd Wolfshaar kon KSV aan de thee beginnen met een comfortabele 4-0 voorsprong. 

Zieuwent kwam duidelijk fris uit de kleedkamer. Binnen twee minuten wisten de gasten al doel te treffen en na tien minuten was de marge teruggebracht naar twee. KSV leek even in herhaling te vallen en weer eens een matige tweede helft op de mat te leggen waarin een riante voorsprong uit handen wordt gegeven. Gelukkig wist het vierde zich te herpakken via vedette Van de Wolfshaar die zijn hattrick voltooide. RKZVC bleef aandringen en wist nog een keer doel te treffen maar uiteindelijk wist KSV 4 de punten in eigen huis te houden.

Bas Lageschaar was blij met deze overwinning op een directe concurrent: “als je een tegenstander hebt die drie punten meer heeft dan weet je dat je aan de bak moet en dat hebben de jongens gedaan. Je merkt dat de afwerkvormen van Hennie Wesselink hun vruchten afwerpen als je kijkt naar hoe we vooral in de eerste helft de kansen afmaken.”

Met deze driepunter komt KSV op vijftien punten, op gelijke hoogte met de tegenstander van vanmorgen die een beter doelsaldo heeft.

Volgende week wacht het vierde een wedstrijd in en tegen Rietmolen. Deze ploeg heeft slechts één puntje minder dan KSV. Het zou dus maarzo weer een mooie wedstrijd kunnen worden. 

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *