Zwarte Pieten traditiegetrouw weer op bezoek bij training van de jongste jeugd

Waar velen zich al wekenlang afvroegen of zwarte piet dit jaar weer op de training zou verschijnen, kwam het voor anderen als een complete verrassing dat de zwarte pieten vanavond in de gure kou het veld op kwamen gerend. Nadat de jeugd van de JO-8 tm JO-11 al driekwartier in de kou keihard aan het bikkelen was op het trainingsveld én midden in de grote partij zat, veroorzaakten de pieten opeens een grote chaos. Uit het niets kwamen er 2 pieten het veld op, die alle ballen die aan de zijkant lagen overal het veld inschoten en zo zorgden voor een groot rommeltje. Nadat de rust weer een beetje was teruggekeerd, sloten beide pieten zich aan bij één team om de partij uit te spelen. De voetballers en voetbalsters moesten de pieten eerst de voetbalregels nog uitleggen, zo wisten de pieten bijvoorbeeld niet dat je de bal niet in de handen mag pakken en je moet scoren in de goal aan de overkant. Toen dit allemaal duidelijk was gemaakt kon de spannende partij worden hervat.

Na de partij volgde er nog een penaltyreeks, waarbij de pieten mochten laten zien hoe goed ze waren in het nemen en tegenhouden van penalty’s. De pieten raakten hierbij onder de indruk van de traptechniek van onze jonge voetballers. Na de penalty’s nog even met z’n allen op de foto en dan zo snel mogelijk naar een hete douche.

Zodra iedereen klaar was met douchen en zich had verzameld in één kleedkamer, werd het tijd dat de pieten kwamen met wat lekkers. Maar hoe zorg je ervoor dat de pieten weten in welke kleedkamer ze moeten zijn? Zingen natuurlijk! Er werden uit volle borst en loepzuiver vele sinterklaas- en pietenliedjes gezongen, waarna de zwarte pieten uiteindelijk de goede kleedkamer wisten te vinden. In de kleedkamer werd er samen met de pieten nog een liedje gezongen, mochten de trainers hun zangtalenten nog vertonen en werden er vele grappen gemaakt. Hierna volgde het moment waar iedereen al de hele avond op zat te wachten: Pepernoten!! Deze werden in grote mate verdeeld over de kinderen met daarbij ook nog een sinterklaas van chocolade. De pieten namen afscheid en de kinderen gingen met een volle zak pepernoten en een lach op het gezicht naar huis.

Zowel de kinderen als de trainers als de pieten zelf hebben hartstikke genoten van deze training. We hopen de zwarte pieten dan ook graag volgend jaar weer te zien!