DZC ’68 JO9-7 vs. KSV JO9-1G

KSV moest zich vroeg verzamelen voor de uitwedstrijd naar Doetinchem. Om half 8 ‘s ochtends moest iedereen zich verzamelen. Gelukkig was iedereen er op tijd zodat we iets na half 8 konden vertrekken.

Eenmaal aangekomen bij DZC werd de kleedkamer snel opgezocht om ons voor te bereiden op een moeilijke tegenstander. We mochten spelen op het hoofdveld voor de vele aanwezige supporters dus KSV moest iets laten zien.

Helaas werd het al snel duidelijk dat DZC een maatje te groot zou zijn. Tijdens de warming-up was te zien dat Doetinchem zowel technisch als fysiek een maatje groter was dan KSV, dus moest het vooral van het snelle voetbal komen. KSV zou vandaag de underdog zijn, maar dit ging Ajax ook goed af dus was KSV niet geheel kansloos.

De scheidsrechter floot op zijn fluitje en KSV mocht de aftrap nemen. Er werd leuk gecombineerd en KSV kon redelijk mee komen met het spel van DZC. Het was toch DZC die via goed veldspel snel op een ruime voorsprong kwam. De uitstekend keepende Lisa Papen had geen antwoord op de goed opgezette aanvallen en afstands schoten van DZC.

KSV ging rusten met een 5-0 achterstand en kon dus goed een rust periode gebruiken. In de rust hamerde de trainer erop dat er ook moest worden verdedigd en niet alleen aanvallen om de schade nog enigszins beperkt te houden.

Lisa ging in de wissel en met de nieuwe keeper Jurre Vrijdag op doel hopen we de kansen te keren om alsnog met een goed resultaat Doetinchem te verlaten. Helaas werd het na enkele minuten duidelijk dat DZC niet ging mee werken en de Superboeren ging vrolijk verder waar ze de 1e helft waren gestopt. De ene na andere perfect opgezette aanval werd doeltreffende afgerond en KSV keek als snel naar een behoorlijke achterstand.

Gelukkig wisten Lotte en Isa de eer nog te redden met 2 prima doelpunten. Eindstand 13-2. De thuis spelende ploeg was vandaag een maatje te groot, maar dan kan natuurlijk de beste overkomen ( Ajax verloor nog met 6-2 van Feyenoord, maar staat wel met een half been in de Champions League finale). Maar gelukkig zitten er in de KSV JO9-1G geen Ajax fans…

Nog 3 wedstrijden voetballen en dan heeft de JO9-1G de zomerstop. Dan kunnen we ook terug kijken op de 2e seizoenhelft waar de JO9-1G op 1 niveau hoger is gaan voetballen en de tegenstanders toch stukken beter zijn.

Waar in de 1e seizoenhelft nog ruime uitslagen werden neergezet in het voordeel van KSV is dit de 2e seizoenhelft wel anders. Tegenstanders zijn vaak groter en technischer waardoor KSV niet altijd meer het team in bal bezit is. Dit was een nieuwe ervaring voor het team waar iedereen toch even aan moest wennen.

Al met al kunnen we terug kijken op een prima seizoenhelft waar KSV zich aardig overeind heeft gehouden in de 4e klasse.