Eddie Tolkamp assistent-trainer KSV

Eddie Tolkamp is vanaf volgend seizoen assistent-trainer van KSV 1. De huidig assistent-trainer van Longa’30 2 volgt hiermee het spoor van Ferhat Ozerdogan die eveneens de overstap van Longa’30 2 naar KSV 1 maakt.


Doetinchemmer Ozerdogan volgt na dit seizoen Jan Willem Rutgers op als hoofdtrainer van KSV. Ozerdogan is nu voor het vierde seizoen hoofdtrainer van Longa 2. Tolkamp was al die jaren zijn assistent.

Tolkamp woont in Lichtenvoorde en speelde jarenlang bij MEC. In de jaren ’90 speelde hij ook nog één seizoen in KSV 1. Daarna stopte hij enkele jaren met voetbal totdat het uiteindelijk weer begon te kriebelen. Vanaf zijn veertigste speelde hij nog enkele seizoenen in Longa 4. Hierna is hij één jaar trainer van het vierde elftal van Longa’30 4 geweest. Sinds 2019 is hij assistent-trainer van Longa 2. Tolkamp is daarnaast al vele jaren actief als jeugdtrainer en jeugdcoach van diverse jeugdteams van Longa’30.

Ozerdogan en Tolkamp zullen volgend seizoen KSV 1 trainen. Naast hoofdtrainer Jan Willem Rutgers stopt ook leider Ruud Weenink bij KSV 1. Luuk Molenveld blijft wel aan als verzorger van KSV 1.

Tolkamp heeft veel zin in zijn nieuwe uitdaging. „Ik heb in jaren ’90 één seizoen in KSV 1 gespeeld. Dat was een prachtig jaar met een leuke, enthousiaste groep. Het fanatisme spatte er soms vanaf tijdens de wedstrijden en trainingen. Daarna was het vaak heel gezellig in de kantine”, blikt hij terug. „Begin september wonnen we hier met 0-2 in de bekerontmoeting tussen KSV 1 en Longa’30 2. Wij waren toen effectiever in het benutten van de kansen. Beide teams waren destijds aan elkaar gewaagd. KSV 1 speelde toen echt niet slecht. Ik heb er zin in om volgend jaar samen met Ferhat met deze gretige groep aan de gang te gaan. Er kunnen veel mooie dingen gebeuren.”

Tolkamp gaat hoofdtrainer Ozerdogan vanaf de eerste oefensessie in augustus iedere training en alle wedstrijden assisteren. Het KSV-bestuur is blij de komst van Tolkamp en heeft alle vertrouwen in een fijne samenwerking. Het KSV-bestuur wenst Ozerdogan en Tolkamp veel succes toe.

Eddie Tolkamp is vanaf volgend seizoen assistent-trainer van KSV 1.
Hoofdtrainer Ferhat Ozerdogan (links) en assistent-trainer Eddie Tolkamp hebben volgend seizoen de leiding over KSV 1.