KSV 1 verliest in Harreveld

KSV 1 slaagde er afgelopen zondag niet in uit te lopen op KSH, dat tevens de tegenstander was deze dag. In Harreveld stond na 90 minuten voetbal 1-0 op het scorebord.

KSV begon fel aan de wedstrijd. Al na 5 minuten was daar de eerste grote kans. Een vrije trap werd laag in het 16-meter gebied van KSH gegeven, maar het schot van Teun Lageschaar ging net naast. Een kwartier later was daar de volgende kans voor KSV. Erwin van de Wolfshaar kopte een cornerbal in het zijnet.

Na 23 minuten kwam KSH op voorsprong. Nadat Pascal Wolterink een hard schot keerde, werd er vanuit de rebound gescoord. Hierna was het vooral KSH dat een aantal kansen kreeg. KSV kwam er in de eerste helft weinig meer aan te pas.

Kort voor rust was daar toch nog een kans op de gelijkmaker. Walter Overkamp schoot hard op goal nadat hij de bal terug kreeg gelegd van Stan Gunnewick. Maar zijn schot werd gekeerd door de keeper van KSH. KSV zocht de kleedkamer op met een 1-0 achterstand.

Na rust kwam KSV goed uit de startblokken en werd er gezocht naar de gelijkmaker. Al na een paar minuten mocht KSV een vrije trap nemen op de rand van de 16 meter. Walter Overkamp nam de vrije trap welke bij Rick Tanck in de voeten belandde. Rick Tanck kon hard uithalen maar hij zag zijn schot op de lat belanden.

KSV voetbalde beter dan in de eerste helft. Dit resulteerde in een aantal kansen, echter vond de bal het net niet. Na 78 minuten kwam er een dubbele wissel aan KSV kant. Stan Gunnewick en Rick Tanck verlieten het veld, Max Elshof en Tom Ribbers vielen in. KSV bleef zoeken naar de gelijkmaker maar ook met deze frisse wind in het veld viel die maar niet.

Na 88 minuten was daar een grote kans. De bal kwam hoog in de 16 aangespeeld, alleen kon Teun Lageschaar de bal niet goed genoeg sturen met zijn hoofd waardoor deze bal over de achterlijn werd gekopt. Hierna viel Wout Oonk nog in. Hij kwam erin voor Twan Jurjus. In de 5 minuten blessuretijd gebeurde er nog van alles maar na het fluitsignaal stond er nog steeds 1-0 op het scorebord. Geen punten voor KSV vandaag.

Aanstaande zondag 22 april treedt KSV, thuis op sportpark De Bult, om 14.00 uur aan tegen Rekken. Dan zullen de heren er alles aan doen om te winnen. Zeker gezien de stand op de ranglijst is het van belang dat de punten in Vragender blijven.

Door: Maarten Wieggers.