KSV 1 wint van hekkensluiter SVBV

KSV 1 trad vandaag aan tegen de hekkensluiter van de competitie, SVBV uit Barchem. Onder barre weersomstandigheden werd de wedstrijd afgetrapt.

De wedstrijd begon aan beide kanten erg rommelig. Het veld was nat en dat werkte niet bepaald in het voordeel. Een paar kansjes over en weer, veel verder kwam het niet.

Tim Minkhorst werd na 20 minuten zodanig gehinderd in het 16-meter gebied van de tegenstander, dat hij uit balans werd gebracht en de bal niet op goal kreeg. Echter liet de scheids gewoon doorspelen.

Het duurde een klein half uur voordat het eerste schot op goal kwam in deze wedstrijd. Tim Minkhorst schoot prima op goal, echter belandde de inzet in de handen van de keeper. Even later stuurde Jorrit met een goede pass Erwin richting de goal, Erwin kon doorlopen tot de 16 alleen belandde de bal op de paal in plaats van achter de keeper in het net.

Na 35 minuten was het SVBV dat op voorsprong kwam. Na een miscommunicatie in de verdediging van KSV kon de aanvaller van SVBV vrij doorlopen en een voorzet geven op zijn teamgenoot, die de 0-1 op het scorebord zette. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft was 5 minuten bezig toen KSV een vrije trap kreeg op de helft van SVBV. Op circa 20 meter van het goal mocht Walter de vrije trap nemen. De vrije trap werd hard ingeschoten, de keeper hield tegen maar liet deze bal glippen. Helaas was Erwin er net te laat bij om de gelijkmaker te maken.

Vijf minuten later was het wel raak. Rick zette een perfecte bal voor op Twan die hem bij de tweede paal mooi afrondde. Hierna volgende een aantal goede kansen voor KSV maar het bleef voorlopig bij kansen. Na 80 minuten kwam KSV dan eindelijk op voorsprong. Erwin was de doelpuntenmaker. Daarna kon KSV de wedstrijd in het slot gooien door de 3-1 te maken. Maar liefst vier maal kon KSV alleen op de goal af, echter werden alle schoten tegengehouden door een prima keepende doelman van SVBV.

In de slotseconden pegelde Walter nog een bal op goal, deze spatte uiteen op de lat. Hierna floot de scheids voor het einde van de wedstrijd. Komende zondag 3 december speelt KSV 1 een uitwedstrijd tegen SP. Rekken. Om 14.00u wordt er afgetrapt op sportpark ’t Asterloo in Rekken.

Door: Maarten Wieggers