KSV 4 eindigt seizoen met overwinning op kampioen Ruurlo

KSV 4 eindigt seizoen met overwinning op kampioen Ruurlo

Zondagochtend 26 mei, de laatste speelronde van het seizoen. Op een zonovergoten Sportpark De Bult mochten de heren van KSV 4 aantreden tegen kampioen Ruurlo. KSV haalde zijn revanche door de wedstrijd met 2-0 te winnen, door doelpunten van Sjoerd Ottink en Luuk Molenveld.

De wedstrijd tegen Ruurlo stond in teken van revanche, de wedstrijd in Ruurlo ging namelijk onnodig verloren, en uiteindelijk werd Ruurlo kampioen. Hierdoor waren de heren van leider Marijn Visser gebrand op revanche.

KSV begon de wedstrijd uiterst scherp, en speelde kans bij kans bij een. Helaas gingen ze heel erg slordig met deze mogelijkheden om.  Gelukkig brak Sjoerd Ottink na 35 minuten spelen de ban. Het doelpunt deed denken aan een mix van Beb Bakhuys en Robin van Persie. Wouter haalde het balletje namelijk op bij zijn verdedigers, en zag Ottink diep gaan. Na een wereldbal van ruim 45 meter, maakte Ottink de bal af met een snoekduik. Het massaal toegestroomde publiek ging helemaal uit hun plaat; 1-0! Na de 1-0 werd Ruurlo wakker en had KSV  het erg lastig met de kampioen. Mede door wat goeie reddingen van doelman Bram Ribbers, hield KSV tot de rust stand.

Na rust was het wederom lang tegenhouden voor KSV. Je kon duidelijk zien waarom Ruurlo zich had gekroond tot kampioen, het balletje ging makkelijk rond, en de jongens waren ondanks de weersomstandigheden, topfit.

Het was overleven voor KSV, en hopen op een counter…. En zo geschiede. Na dom balverlies van de laatste man van Ruurlo, ging Stan Gunnewick met Luuk Molenveld op de doelman af. Stan was niet egoïstisch en schoof de bal breed waarna Luuk de bevrijdende 2-0 kon maken.  

Hierna was de wedstrijd beslist, en niet kort hierna, floot de scheidsrechter voor het eind van de wedstrijd. Hiermee eindigt KSV 4 op een keurige vierde plaats.

‘’Ik ben trots op ontwikkeling van de boys. Elk jaar zie je dat we beter voetballen, makkelijker aan doelpunten komen, en minder weggeven, dit doet mij als aanvoerder erg goed’’. Aldus een meer dan tevreden Sander Schilderink.

‘’De ontwikkeling die KSV 4 blijft maken, maakt me heel erg vrolijk’, aldus assistent-leider Ottink. Hij liet daarnaast doorschemeren dat er deze zomer een grote transfer staat te gebeuren.

‘’Als alles gaat zoals we willen, kunnen we volgend jaar een basisspeler van KSV 1 aan ons binden. De onderhandeling lopen nog, maar ik zie het positief in.’’