KSV 4 nog puntloos na nederlaag in Halle

KSV 4 staat na 2 wedstrijden onderaan in de 7e klasse reserve met 0 punten. Tegen Halle 2 werd met 5-3 verloren. Nick Volwater redde de Vragenderse eer door tweemaal te scoren.

Na de zeperd thuis tegen Winterswijk was de kritiek vanuit de media vooral gericht op leider Barry Ikink. Barry besloot hierop vooral zoveel mogelijk de pers te mijden. Dit deed hij door eerst tevergeefs de schrijvende pers proberen weg te sensibiliseren door deze speler uit te lenen aan het derde. Deze weigerde echter waardoor Barry besloot een uitweg te zoeken in het damesvoetbal. Daar leidde hij een wedstrijd voordat het vierde aantrad in Halle. Hierdoor kwam Barry pas in de tweede helft om gade te slaan hoe inval-assistent leider Luuk Molenveld Barry’s masterplan tot uitvoering bracht. 

Dit masterplan moest van ver komen. KSV gaat deze fase van het seizoen al gebukt onder een blessuregolf. Bij alle elftallen is het schrapen voor spelers. Zo ook bij KSV 4. Met pijn en moeite kon er uiteindelijk met slechts 13 spelers worden afgereisd naar Halle. Sjoerd Ottink had hierbij de taak van Barry gekregen om de shirts mee te nemen. Na een kleine verwarring over welke shirts met GMT equipment nou meegenomen moesten worden (“nee Sjoerd, die met een rugsponsor zijn van het eerste”), had Sjoerd uiteindelijk de juiste tas uit het hok gehaald. Echter was hij ze vergeten daadwerkelijk in de auto te laden. Hier kwam hij gelukkig halverwege de weg naar Halle achter en bleef de vertraging beperkt tot een kwartier. Dit was echter wel kostbare tijd voor enkele spelers die af ging van de tijd om warm te lopen. Zo stond doelman Bram Ribbers in het veld zonder een bal aangeraakt te hebben. Demi Gierkink begon vanaf de bank. De eeuwige belofte van het vierde besefte pas laat dat het seizoen voor hem ook ging beginnen en dat daar voetbalschoenen voor nodig zijn. Uiteindelijk kreeg hij het voor elkaar om om 2 uur ‘s nachts nog een paar kicksen te sjacheren die in de kleedkamer ook nog eens bleken te passen. Demi werd tijd gegund om de schoenen even goed in te lopen langs de lijn. 

Een goed warmgedraaide Demi bleek ook wel nodig. Al snel was namelijk duidelijk dat Halle 2 geen makkelijke tegenstander werd. In de beginfase hadden de gastheren dan ook het betere van het spel. Dit wist Halle te bevestigen na een kwartier toen een middenvelder van de thuisploeg vanaf 20 meter de bal strak in de kruising schoot. 1-0.

KSV beraadde zich over wat het aan moest met deze achterstand tegen een sterkere tegenstander. Gelukkig had Luuk Molenveld een uitgebreid tactisch plan doorgekregen. De in povere conditionele vorm stekende rechtshalf Luuk wisselde van positie met Rick Spijkers. Dit bleek een meesterzet van Barry. De wereld is dan ook erg benieuwd welke scenarios nog meer in Barry’s hoofd zijn uitgewerkt, de toekomst zal het leren.

Rechtshalf Rick bleek precies te zijn wat KSV nodig had. 5 minuten na deze positiewissel wist Rick met een sterke sprint een afgedwaalde uittrap namelijk te promoveren tot pre-assist toen hij voor zette op Nick Volwater die dankbaar afdrukte. Even later maakte Rick nog een gevaarlijke rush over rechts. De verdediging van Halle was duidelijk in paniek. ze hadden al gezien waar Rick toe in staat is en wisten zich daar duidelijk geen raad mee. De voorzet van Rick werd daardoor pardoes in het eigen doel gewerkt door een Halle-verdediger 2-1.

Halle liet het hier niet bij zitten. De matige warming-up van een aantal spelers hielp hen hierbij. Gelegenheids laatste man Mark Drieks kreeg een bal niet tijdig weggewerkt waarop een aanvaller alleen op de keeper af kon. Keeper Bram zat duidelijk nog niet in de wedstrijd. Het uitkomen was goed en het doel werd goed verkleind. Wel vergat de doelman zijn benen bij elkaar te houden. Zo kon dankzij amateuristisch geklungel Halle weer op gelijke hoogte komen op slag van rust. KSV 4 had nog wel met een voorsprong aan de thee kunnen gaan. Sander Schilderink schoot een bal weergaloos binnen met een volley vanaf 30 meter. Helaas werd dit doelpunt afgekeurd wegens een vermeende overtreding voorafgaand aan deze knal.

Na de rust kwam Halle duidelijk scherper uit de kleedkamer. De thuisploeg koos direct de aanval en binnen enkele minuten was er een gevaarlijk schot dat maar net gekeerd kon worden door de keeper. Alleen was de Vragenderse verdediging niet alert genoeg om de bal vervolgens weg te werken waardoor de rebound een prooi was voor een Halle-aanvaller. 3-2.

Barry was ondertussen eindelijk gearriveerd om orde op zaken te stellen en om Demi Gierkink te verlossen van de ondankbare taak van grensrechter. Barry zag een team dat niet bij machte leek om het tij te keren. Gelukkig werd het geholpen aan een mogelijkheid vanaf 11 meter door de scheidsrechter. Een schot van invaller Sjoerd Ottink belandde op de hand van een Halle verdediger, wat voor de leidsman voldoende aanleiding was om Nick Volwater een buitenkansje te geven vanaf de stip. Nick verzaakte niet en de stand was na 65 minuten weer gelijk.

KSV leek genoegen te nemen met een punt dat terug kon naar Vragender. Halle was echter niet van plan om de punten het sportpark te laten verlaten en koos voor een slotoffensief. Barry besloot te gokken op een creatieve uitspatting van Demi en zijn nieuwe tweedehands wondersloffen. Demi bleek gevaarlijk, maar niet dodelijk voor het doel. KSV wist niet meer te scoren. Halle wel. Via pover verdedigen en een bal die volgens boze tongen van achter de achterlijn werd voorgezet kwam Halle op voorsprong en niet veel later werd ook de wedstrijd in het slot gegooid via de 5-3. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en blijft KSV 4 voorlopig puntloos. 

“We zijn op waarde geklopt. We hebben hard gewerkt, maar het zat er gewoon niet in” sprak inval-assistent leider Luuk Molenveld. “Ik had wat aanwijzingen van Barry doorgekregen. Ik ben blij dat het naar voren schuiven van Rick goed uitpakte, maar voor de rest schoten we tekort vandaag.” Over zijn eigen optreden was Luuk minder te spreken. “Ik merk dat mijn conditie nog wat tekort schiet. Zeker als je de avond ervoor nog op een Oktoberfest staat dan is 90 minuten nogal lang. Ik zat er binnen een half uur al best wel doorheen. Ik hoop dat Hennie ons dinsdag even stevig aanpakt op conditioneel gebied want ook bij de andere elftallen was het niet veel soeps”. Hiermee doelde Luuk op het feit dat geen enkel seniorenelftal een overwinning had behaald. 

Volgende week is er weer een nieuwe kans voor KSV 4 om van de hatelijke 0 af te komen in een thuiswedstrijd tegen AD’69 2.