KSV 4 verliest geflatteerd tegen uitgekookt RKZVC 6

KSV 4 verloor vandaag – na lang met 2-1 achter gestaan te hebben – met 5-1 tegen een uitgekookt RKZVC 6. De eerste helft was KSV 4 gelijkwaardig aan de thuisploeg maar na rust verloor KSV 4 de grip op het duel.

KSV 4 speelde vandaag al om 9.30 uur in Zieuwent tegen RKZVC 6. Voor de winterstop verloor KSV 4 thuis met maar liefst 8-0 van deze ploeg. Vooraf was dus al bekend dat het vandaag geen makkie zou worden.

Vanaf de aftrap pakte de thuisploeg het initiatief. Met goed en verzorgd voetbal werd de defensie van KSV 4 onder druk gezet. KSV 4 beperkte zich de eerste paar minuten tot verdedigen, maar merkte al snel dat het vandaag ruimte kreeg om te combineren. Dat deed KSV 4 dan ook en zo zette KSV 4 een aantal sterke tegenaanvallen op.

Binnen vijf minuten was het raak. Eén van de twee Zieuwentse aanvallers schoot knap uit de draai raak. KSV 4 rechtte de rug en kwam binnen een paar minuten weer op gelijke hoogte. Na een goede aanval over meerdere schijven schoot KSV 4 spits Niels Hegeman vanaf 20 meter gedecideerd raak. Binnen een minuut stond KSV 4 echter al weer op achterstand toen de rechtshalf van RKZVC 6 goed doorbrak en de bal langs KSV 4 doelman Barry Ikink in de lange hoek plaatste.

Hierna ontspon zich een aantrekkelijk duel met kansen over en weer. Bij rust keek KSV 4 tegen een 2-1 achterstand aan maar een gelijkspel gaf de krachtverhoudingen beter weer. Vooral aan de rechterkant, met de sterk spelende Tjerk Wolterink als rechtshalf en Joost Ottink als rechtsbuiten, kwam KSV 4 een paar keer goed door.

In de rust wisselde leider Bas Lageschaar drie keer. Ook rechtsbuiten Joost Ottink werd gewisseld. Hij nam mokkend plaats op de bank. Na rust had RKZVC 6 duidelijk de overhand. De thuisploeg had de bal en bepaalde wat er gebeurde. De tegenstoten van KSV 4 werden steeds spaarzamer. De KSV 4 defensie hield lang stand. Ondertussen had KSV 4 spits Niels Hegeman pech dat zijn inzet na een goede voorzet vanaf rechts met alle geluk van de wereld door de doelman van RKZVC 6 gekeerd werd. Een kwartier voor tijd werd het dan toch 3-1. Daarmee zette de spits van de thuisploeg het duel op slot.

De RKZVC spits beleefde daarna de wedstrijd van zijn leven. Hij scoorde nog twee keer tegen het grote KSV 4 en maakte zo een onvervalste hattrick. Uiteindelijk verloor KSV 4 met 5-1. Een geflatteerde nederlaag. 3-1 had de veldverhoudingen beter weer gegeven.

KSV 4 speelt aankomende zondag om 11.15 uur thuis op sportpark de Bult tegen Varsseveld 9. In Varsseveld verloor KSV 4 met 3-1 tegen de goed combinerende thuisploeg. Wellicht kan KSV 4 met de grillige rechtsbuiten Joost Ottink aanstaande zondag voor een verrassing zorgen door de drie punten in Vragender te houden. Komt dat zien! Komt dat zien!