Aankomend seizoen 35+ competitie op vrijdagavond

Met ingang van volgend seizoen (2018-2019) zal er bij KSV een 35+ heren team ingeschreven worden, die regelmatig op de vrijdagavond kleine toernooitjes spelen met andere 35+ teams uit de regio. Deze 7-tegen-7 wedstrijdjes zullen op een half veld gespeeld worden. Er wordt gemiddeld 1x per maand een onderling toernooitje gespeeld met de teams die in dezelfde competitie spelen. Een competitie bestaat uit 3, 4 of 5 teams, waarbij elk team 1x per seizoenshelft gastheer is. De totale speelduur zal per toernooitje maximaal 60 minuten zijn, verdeeld over het aantal te spelen wedstrijdjes. Voor meer informatie (en ook wedstrijdreglement) zie ook https://www.knvb.nl/doe-mee/voetbalvormen/7×7/mannen.

Het initiatief hiervoor is gekomen van een groep van 13 spelers (7 spelende leden en 6 oud-leden), waarvan een aantal hebben aangegeven niet (meer) elke zondag te willen of kunnen spelen, maar nog wel graag recreatief tegen een balletje willen trappen.

De KNVB biedt een dergelijke competitie, in verschillende vormen al enige jaren aan. Naast een 35+ competitie, zijn er bijvoorbeeld ook competitie mogelijkheden voor 45+. KSV zal in eerst instantie één 35+ team inschrijven. Doelstelling van de KNVB, en ook van KSV, is om ieder spelend lid een podium te bieden om zo lang mogelijk te kunnen blijven voetballen op eigen niveau en/of in dezelfde leeftijdscategorie.

Als KSV willen we graag de bestaande 5 heren senioren elftallen intact houden, om zodoende iedereen te kunnen laten voetballen. Om dit mogelijk te kunnen maken hebben een aantal spelers die zich hebben aangemeld voor de 35+ competitie zich bereid gevonden om ook op de zondag beschikbaar te zijn, als dat door omstandigheden nodig is. Daarnaast hebben een aantal spelers aangegeven gewoon op de zondag te willen blijven voetballen.

Er zal in eerste instantie dus één team worden ingeschreven voor de 35+ competitie. Mocht je als niet- of oud-lid geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan deze 35+ competitie, kun je je daarvoor aanmelden bij secretaris Jan Harmelink. Spelende leden kunnen hiervoor terecht bij hun huidige leider. Bij voldoende animo kan er in de toekomst misschien worden gekeken om twee 35+ teams in te schrijven. Belangrijk is dus de bereidheid om ook op de zondag beschikbaar te zijn als het nodig is.

Bestuur KSV Voetbal