KSV 4 verliest nipt in Meddo

KSV 4 verloor vandaag met 4-3 in Meddo tegen een uitstekend spelend Meddo 3. Mark Tanck, Arjan van de Wolfshaar en Remco Wolterink scoorden de doelpunten van KSV 4 dat het geluk ontbeerde een puntje mee te nemen naar Vragender.

KSV 4 speelde vanmorgen haar eerste competitiewedstrijd in Meddo tegen Meddo 3. Leider Barry Ikink stipte vooraf aan dat Meddo 3 één van de betere teams in de competitie is. Dat toonde de thuisploeg in de beginfase. Meddo 3 voetbalde makkelijker dan KSV 4 en had ook het meeste balbezit. Hoewel de thuisploeg de bal makkelijker rond liet gaan, creëerde Meddo geen kansen in de beginfase.

KSV 4 kwam na 20 minuten iets beter in haar spel en wist de drie voorhoedespelers te bereiken. Ook kwam rechtsback Joost Ottink een keer dreigend op. Vervolgens golfde het spel op en neer. Na ruim een half uur brak aanvaller Arjan van de Wolfshaar aan de linkerkant door. In plaats van zelf te schieten gaf Arjan de bal voor op de opgestoomde rechtshalf Tjerk Wolterink. Op de KSV 4-bank veerde iedereen op. De bal bereikte Tjerk echter niet waardoor een goede mogelijkheid om zeep was geholpen. „Arjan had zelf moeten schieten”, foeterde leider Barry Ikink.

Kort daarna zette rechtsback Joost Ottink nog een bal voor die de Meddo defensie onder druk van de aanstormende Rob Huisman ternauwernood tot hoekschop kon verwerken. Niet veel later floot de leidsman voor de rust.

In de rust bracht leider Barry Ikink Stef Overkamp voor Wouter Lamers en Willem te Kronnie voor Tjerk Wolterink. Centrale middenvelder Wouter Lamers wees zijn medespelers erop om de linies kort op elkaar te houden, zodat Meddo weinig ruimte kreeg om te voetballen.

Na rust begon KSV 4 dramatisch. Vanuit een eigen aftrap verspeelde KSV 4 de bal op het middenveld en vanuit de daarop volgende aanval scoorde Meddo de 1-0. Nadat KSV 4 zondag 17 november vorig jaar voor het laatst een nederlaag leed, keek het nu pardoes tegen een 1-0 achterstand aan.

De ploeg was even van de leg. In plaats van geduldig de aanval te zoeken werd de bal nu telkens snel verspeeld. Het was zaak om niet snel op 2-0 achterstand te komen. Het duurde een paar minuten voordat KSV 4 zich herpakte en grip op de wedstrijd kreeg.

Kort daarna kreeg KSV 4 een hoekschop. Danny Tanck legde deze bal perfect voor en zijn broertje Mark kopte deze gedecideerd raak. Uit het niets stond KSV 4 weer op 1-1. KSV 4 kon deze gelijke stand helaas niet lang vasthouden. Meddo kwam snel op 2-1 en snel daarna zelfs op 3-1.

Arjan van de Wolfshaar bracht de hoop bij KSV 4 terug toen hij na een goede individuele actie de 3-2 binnenschoot. KSV 4 ging op zoek naar de gelijkmaker. Ikink bracht Rob Huisman als stormram en besloot achter één op één te gaan spelen.

Meddo profiteerde van de geboden ruimte in de KSV-defensie en scoorde de 4-2. KSV 4 liet de koppies echter niet hangen en trok vol passie ten aanval. Uit een schier onmogelijke hoek schoot Remco Wolterink kort voor tijd de 4-3 binnen. Met nog een paar minuten op de klok zette KSV 4 alles op alles. Hoewel de uitploeg aandrong, creëerde het geen grote kansen meer.

KSV 4 leed hierdoor voor het eerst na ruim tien maanden weer eens een nederlaag. De overwinning voor Meddo was verdiend omdat de thuisploeg rustiger en makkelijker voetbalde, maar ook beter verdedigde. Waar de KSV 4 defensie de eerste helft nauwelijks kansen weg gaf, zag de defensie er bij alle vier tegengoals niet geweldig uit. De uitstekende aanvallers van Meddo maakten na rust optimaal gebruik van de geboden ruimte in de KSV-defensie.

„Ik baal enorm van de nederlaag”, sprak doelman Bram Ribbers. „De nederlaag is een einde van een uitstekende periode waarin maandenlang ongeslagen bleven. Maar ook het begin van een nieuwe periode waarin we hopelijk nieuwe successen behalen.” Met behalen van nieuwe successen wil KSV 4 komende zondag 4 oktober beginnen wanneer het om 10.00 uur thuis, in Vragender speelt tegen Etten 5.