KSV 4 vervolgt haar weg naar de top via afstraffing FC Trias

KSV 4 speelde de schaamte van de 4-5 nederlaag tegen Vios Beltrum afgelopen zondag van zich af door Trias met maarliefst 6-1 van de mat te spelen. De doelpunten kwamen driemaal van Arjan vd Wolfshaar, Rob Huisman en Sander Schilderink. Het openingsdoelpunt van Tom Schotman hebben we toegeschreven aan een Winterswijkse verdediger die de bal achter eigen doelman werkte.

De matadoren van Bas Lageschaar waren duidelijk gemotiveerd om niet opnieuw punten te morsen tegen een laagvlieger in deze klasse. KSV nam meteen het initiatief. Binnen 2 minuten had de Vragenderse equipe al een hoekschop versierd. Na een serie van drie corners, de eerste twee werden door Trias weer over eigen achterlijn gewerkt, viel de bal na een scrimmage binnen. Er bestaat geen duidelijk uitsluitsel over wie de bal de laatste zet over de lijn heeft gegeven. Feit is wel dat Tom Schotman beide handschoentjes (wij weten ook niet waarom je met zulk mooi weer handschoentjes aan zou trekken) in de lucht stak en juichend wegliep. Het doelpunt is trouwens opgeschreven als eigen doelpunt.

Trias liet merken dat het hier niet was gekomen om als kanonnenvoer te dienen voor de ploeg uit Vragender en wist veel gevaar te stichten via lange ballen op de voorhoede. Desondanks wist KSV de voorsprong te verdubbelen via Arjan vd Wolfshaar. Hierna wisten de gasten uit Winterswijk zich te herpakken. Een bal die door een buitenspeler in de loop op de spits werd gegeven werd vanaf de zestien keurig in de hoek voorbij keeper Bram Ribbers gespeeld. Na deze Anschlusstreffer wist KSV de marge weer terug te brengen naar twee. Waarna het tijd was voor de thee.

Hier werd nog maar eens duidelijk gemaakt dat scherpte achterin nog steeds een must bleef. KSV moest blijven oppassen dat de tegenstander niet terug in de wedstrijd kon komen, het zou immers niet de eerste keer zijn dat een ruime voorsprong in de laatste fase van de wedstrijd nog uit handen zou worden gegeven.

Onder de herrie van de kerkklokken die Sinterklaas moesten verwelkomen strooide het Vragenderse middenveld als zwarte pieten met goede passes. KSV wist constant haar aanvallers in de hoek aan te spelen om zo gevaar te stichten. Dit resulteerde onder andere in een voorzet die via een weergaloze volley van Arjan tot doelpunt werd gepromoveerd. Het publiek was duidelijk tevreden met de manier waarop KSV 4 zich wist te herpakken na de zeperd van vorige week. De trots van Vragender wist namelijk de overwinning over de streep te trekken. Uiteindelijk wist de verdediging de schade op één tegendoelpunt te houden, dankzij scherp verdedigend werk en een bak vechtlust. Dit kwam onder andere naar voren in Jelle Spexgoor die bijna letterlijk de schoen van een Trias-aanvaller opvrat. Uiteindelijk werd de uitslag bepaald op 6-1.

Bas Lageschaar was tevreden over deze overwinning: „6-1 is geen uitslag die ik vaak zie bij dit elftal. We moeten beter omspringen met de kansen die we creëren. Nu komen we ermee weg maar volgende week tegen RKZVC 4 kom je niet meer weg met zoveel missers. Het is maar goed dat Hennie Wesselink weer eens langs de zijlijn heeft meegekeken. Dan weet hij wat de aandachtspunten zijn na deze wedstrijd.”

Linkshalf Tom Schotman was door het dolle van vreugde: „Zo dik winnen en dan ook nog zelf een doelpunt maken. Ik ga hier vanmiddag zeker nog een stukje over schrijven anders doet Bram dat en die zet dat doelpunt er sowieso in alsof het een eigen goal was.”

Volgende week treedt KSV 4 al om half 10 aan tegen RKZVC 4. Dit elftal heeft drie punten meer, dus alle zeilen zullen moeten worden bijgezet om ook deze keer de punten in Vragender te houden. Komt dat zien!