KSV 4 wint kraker tegen Trias 5

Zondagochtend 15 oktober mochten de helden in groen-wit aantreden tegen FC Trias 5. Dit was niet zomaar een wedstrijd, maar dit was er eentje om de koppositie. KSV en opponent Trias zijn het seizoen beiden met 7 punten uit 3 duels gestart een heuse kraker dus in de 7e klasse reserve.

De ochtend begon niet al te best, publiekslieveling Nick Volwater had namelijk vertraging. Meneer zou op eigen gelegenheid naar Winterswijk komen, maar het duurde en het duurde en het duurde. Spelers van KSV maakten zich zorgen, wat moesten ze zonder Nick uitrichten tegen Trias…. KSV zat te sidderen van angst, maar gelukkig was Nick daar. Een zucht van verlichting ging door de kleedkamer.

De wedstrijd begon voortvarend, KSV speelde gelouterd , gedisciplineerd defensief spel en liet Winterswijk de bal. Na een kleine 5 minuten spelen kwam KSV op een 0-1 voorsprong. Wouter Lamers zette een vrije trap snel op, stuurde Stan Gunnewick diep om een 1 op 1 situatie te creëeren die vervolgens koelbloedig werd afgerond; 0-1. De 0-2 was een identieke goal; Trias zat nog te slapen, Wouter zag dit opnieuw uitstekend en zette Stan wederom voor de keeper; 0-2.

Hierna leek Trias ook wakker te worden en maakte de 1-2 uit een corner door een ongelukkig eigen doelpunt van de sterk spelende Stan te Veluwe. KSV leek van slag en Trias rook bloed, en dit resulteerde kort voor rust in de 2-2.

Na rust mocht de tovenaar van Tatabanya, alias Sjoerd Ottink zijn opwachting maken. KSV zocht meer stootkracht voorin en Sjoerd moest daarvoor zorgen, met succes…. Uit een vlijmscherpe corner scoorde Sjoerd de 2-3, en dit mocht gevierd worden. KSV plooide vervolgens terug en liet Winterswijk de bal zonder dat gastheren er echt gevaar mee konden stichten. Toch mocht KSV wederom een doelpunt uit een corner incasseren. Na een flipperkastgoal kwam de thuisploeg op 3-3.

Met nog een kwartier te spelen lag het voor de hand dat KSV tevreden zou zijn met een 3-3, maar hier was de leiding het niet mee eens, KSV ging vol op zoek naar de 3 punten, en met succes.

Na een sublieme actie van de ijzersterke Danny Wiegerinck, scoorde wederom Stan Gunnewick, 3-4. Iedereen in een groen-wit shirt was in extase, zouden ze dan uit bij angstgegner Trias 3 punten ophalen? Het antwoord was ja, want 5 minuten voor tijd besliste Stan Gunnewick met zijn 4e(!!!!) doelpunt van de middag de wedstrijd. Met een 3-5 overwinning keerden de mannen van Joost & Marijn zich huiswaarts.

‘’Als je dit soort wedstrijden, op deze manier kunt winnen, dan kan het wel eens een heel mooi seizoen worden’’, zei assist-koning Wouter Lamers na de wedstrijd.

Ook de tovenaar van Tatabanya was in zijn nopjes na de wedstrijd; ‘’Ik wist dat er wat druk van de buitenwacht op mijn schouders lag aangezien ik dit seizoen nog droog stond, maar ik heb altijd vertrouwen in het proces gehad’’ Riep een tevreden Sjoerd Ottink na de wedstrijd.

Volgende week is KSV een weekje vrij, om vervolgens thuis aan te treden tegen gedeeld koploper Meddo 3. De inzet is een koppositie in deze prestigieuze competitie die niet langer gedeeld hoeft te worden met andere teams. Als deze wedstrijd tegen Trias al een kraker genoemd kan worden, kunnen we 29 oktober om half 11 dus spreken van een absolute topper. Komt dat zien!