KSV behaalt zwaarbevochten punt tegen koploper

KSV 1 behaalde afgelopen donderdagavond een zwaarbevochten punt tegen koploper ’t Peeske. Na een 0-1 ruststand scoorde Tim Lageschaar in de tweede helft de verdiende gelijkmaker.

In verband met een inhaalprogramma moest KSV donderdagavond thuis om 20.00 uur aantreden tegen koploper ’t Peeske. Een zwaar duel dus en na de recente verliespartijen tegen MEC en Keijenburgse Boys een enorme opgave om hier punten te kunnen behalen. Maar de ploeg van Jan-Willem Rutgers was zeer gemotiveerd om tot het uiterste te gaan en het deze tegenstander lastig te maken.

Op een slecht bespeelbaar veld begonnen de teams aan hun wedstrijd. Na aanvankelijk wat aftasten was het toch vooral ’t Peeske die het meeste balbezit had zonder echt gevaarlijk te worden. KSV kon aanvankelijk hier weinig tegenover zetten maar leunde sterk op haar hechte verdediging. Toch ging het in de 10e minuut al mis toen een schot van richting werd veranderd en Wesley Keegstra kansloos was 0-1. Het spelbeeld hierna bleef rommelig waarbij ’t Peeske wel gevaarlijker oogde maar toch ook niet gevaar kon stichten in het strafschopgebied van KSV. Vooral de harde ondergrond zorgde voor vele foutieve passes en slechte balaannames, hetgeen het spel niet ten goede kwam. Marijn Visser kreeg nog een gele kaart wegens een harde overtreding, waarbij de tegenstander geblesseerd het veld moest verlaten.

Gedurende de eerste helft kwam KSV wel beter in haar spel en dit leverde uiteindelijk twee kleine kansjes op, waarbij met name de laatste van Marijn Visser een beter lot had verdiend. Met deze 0-1 achterstand ging men de rust in en toen werd het donker op de Vragender Bult. Het licht had het begeven en de scheids wou al op huus an. Maar gelukkig na raadplegen en inschakelen van een ‘deskundige’ kon de tweede helft met een kwartier vertraging toch weer verder.

In deze tweede helft had KSV veel meer balbezit en speelde men meer op de helft van de tegenstander zonder nog echt gevaarlijk te worden. Maar de druk nam toe en het was wederom Marijn Visser die een enorme pegel afvuurde richting doel tegenstander. De keeper wist echter ternauwernood de gelijkmaker te voorkomen. Toch was het even later Tim Lageschaar die gebruik maakte van zijn snelheid en tussen twee verdedigers door fraai de 1-1 liet aantekenen. De warrig leidende scheidsrechter veroorzaakte ook steeds meer irritatie bij de spelers. Dit leverde Teun Lageschaar helaas ook een gele kaart op. Hoewel ’t Peeske wel geleidelijk aan meer balbezit kreeg op het middenveld waren ze niet echt gevaarlijk voor het doel van KSV. KSV daarentegen loerde op de counter en kreeg steeds meer mogelijkheden om de score verder op te voeren. Met Tom Ribbers voor Walter Overkamp en Erwin van de Wolfshaar voor Ruben Klein Gebbink werd nog geprobeerd om toch nog die tweede goal te forceren. Ondanks de druk naar voren kwamen er geen levensgrote kansen meer. Bovendien moest men achterin scherp zijn voor de hoge ballen die in het zestienmeter gebied van KSV werden gepompt. In de laatste 10 minuten kwamen Rick Tanck en Niek Berendsen nog in het veld voor Bas Oonk en Tim Lageschaar. Het spelbeeld bleef hetzelfde en met deze stand floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Met deze score kon KSV tevreden zijn en dat geeft hoop voor de toekomst. Met komende zondag alweer een thuiswedstrijd tegen wederom een sterke tegenstander, namelijk FC Dinxperlo.

Door: Jan Harmelink