KSV weet niet te winnen in Keijenborg

KSV verloor vorige week donderdagavond met 0-2 in Keijenborg tegen Keijenburgse Boys.

KSV speelde deze wedstrijd vervroegd vanwege het carnaval. De aftrap was om 20.00 uur. Vanaf minuut 1 was duidelijk dat de thuisploeg niet van plan was KSV te laten voetballen. Keijenburgse Boys domineerde en legde een goede pot voetbal op de mat. Toch was het KSV met de betere kansen in de eerste 20 minuten. Helaas bracht dit nog geen voorsprong op.

Na 25 minuten was het dan wel raak voor de thuisploeg. Hun eerste echte schot op goal was gelijk een doelpunt. 1-0. Na de goal bleef de thuisploeg goed combineren, maar wist niet meer te profiteren. KSV kon, op een enkele uitbraak na, weinig inbrengen tegen de goed voetballende Keijenburgse Boys. Na 45 minuten was de ruststand 1-0.

Na rust was de thuisploeg geen schim meer van wat ze in de eerste helft lieten zien. KSV kwam beter in het spel, en wist zo een aantal goede kansen te creëren. Zo schoot Bas Oonk een vrije trap maar net over, en even later belandde een schot van dezelfde Bas maar net naast de goal.

Na 65 minuten zat de wedstrijd erop voor Frank Dijk en Ruben klein Gebbinck. Licht gehavend verlieten zij het veld. Stefan Tanck & Rick Tanck namen hun plaats in. 20 minuten voor tijd was het wederom Bas Oonk die dicht bij de gelijkmaker voor KSV was. Een verdediger van de Keijenburgse Boys liet zich makkelijk wegzetten door Bas, en ging de bal maar net over de goal. In de 75e minuut zat ook voor Walter Overkamp de wedstrijd erop. Tom Ribbers was zijn vervanger.

Maar, zoals wel vaker gebeurt, in plaats van dat de terechte gelijkmaker op het scorebord komt te staan, valt de goal aan de andere kant. 10 minuten voor tijd scoorde de thuisploeg hun tweede goal, en stond het 2-0. Hierna kwam KSV er niet meer aan te pas, en moesten ze genoegen nemen met een nederlaag.

Heel jammer. Een puntje was – zeker op basis van de tweede helft – toch wel op zijn plaats geweest. Vol goede moed op naar de volgende competitiewedstrijd. Dat is de inhaalwedstrijd tegen ’t Peeske, donderdag 3 maart op Sportpark de Bult. De aanvang is om 20.00 uur.