KSV boekt eerste overwinning van het nieuwe seizoen

KSV heeft eerste overwinning van het seizoen binnen. Tegen Terborg werd met 3-2 gewonnen dankzij doelpunten van Rick Tanck, Erwin van de Wolfshaar en Teun Lageschaar.

Op verzoek van de tegenstander, VV Terborg, werd deze wedstrijd al op donderdag 3 oktober afgewerkt, in Vragender in plaats van Terborg. Dit in verband met de kermis in Terborg op zondag 6 oktober.

Al na 5 minuten kijkt KSV tegen een 0-1 achterstand aan. Op randje 16 wordt een speler van Terborg getackeld en de vrije trap die hier op volgt is al raak. 0-1!  Niet heel veel later komt KSV erg goed weg doordat een bal voor open goal wordt overgeschoten. Terborg verzuimt de voorsprong uit te breiden. Terborg is duidelijk de sterkste ploeg in de openingsfase van de wedstrijd.

Na 10 minuten komt KSV op gelijke hoogte, de eerste bal die op goal komt namens KSV is gelijk raak. Rick Tanck krult hem prachtig in de goal vanuit de hoek. KSV krijgt meer grip op de wedstrijd, en dat resulteert na een goed half uur voetballen in de terechte voorsprong voor KSV. Een lange bal van Walter Overkamp op Erwin van de Wolfshaar werd goed aangenomen en bekeken binnen geschoten. 2-1.

Kort voor rust maakt Terborg gelijkmaker. Uit een corner rolt de bal voor de voeten van de aanvaller uit Terborg en schiet de 2-2 binnen. Direct daarna moet een speler van Terborg het veld verlaten, hij kreeg zijn tweede gele kaart na een domme overtreding op Walter Overkamp. De ruststand is 2-2.

Kort na rust komt KSV weer op voorsprong. Teun Lageschaar kopte uit een corner de 3-2 op het scorebord. Terborg is, ondanks dat ze met 10 man op het veld staan, voetballend de betere ploeg. KSV moet knokken om de voorsprong te behouden.

Na een uur voetballen, past KSV haar eerste wissel toe, Walter Overkamp – goed voor twee assists vandaag – wordt gewisseld en Tim Lageschaar komt fris het veld in. In de fase hierop zijn er over en weer wat kansen, echter worden aan geen van beide kanten deze benut.

Een kwartier voor tijd wordt Stefan Tanck, die een goede wedstrijd voetbalde, naar de kant gehaald. Tom Ribbers valt voor hem in. De 90e minuut naderde en nog steeds staat er een 3-2 voorsprong voor KSV op het scorebord.

In blessuretijd mag Tim Minkhorst, die na een aantal weken blessureleed weer wedstrijdfit is, nog een aantal minuten meespelen. Hij komt in het veld voor Rick Tanck. Kort voor het einde van de wedstrijd wordt aan KSV zijde nog een penalty geclaimd, maar de scheidsrechter hield het “slechts” bij een corner. Het bleef nog even spannend op sportpark de Bult, maar uiteindelijk trekt KSV de overwinning binnen en blijven de drie punten in Vragender.

Aanstaande zondag speelt KSV wederom een thuiswedstrijd. Ditmaal zijn de Ulftse Boys uit Ulft de tegenstander. Om 14.00 uur wordt er afgetrapt. Tot dan.