KSV/ERIX JO13 blijft winnen


Vanmorgen moesten de jongens en meiden van de JO13 naar Sportpark ’t Wellink van Sportclub Dinxperlo. KSV/ERIX is nog ongeslagen hebben nu 15 punten uit 5 wedstrijden terwijl de tegenstander 6 punten had vergaard in hetzelfde aantal. Maar wedstrijden tegen clubs als deze zijn altijd lastig. Het zijn vaak ploegen met technische spelers en ook teams met enorme werklust. Om 10.15 uur werd er afgetrapt onder een mooi najaarszonnetje. In het begin ging redelijk tegen elkaar zonder nog kansen over en weer in het begin. Na ruim tien minuten spelen kregen de gasten steeds meer grip en controle over de wedstrijd en dit resulteerde in een paar kansen maar gescoord werd er nog niet. Aan het spelbeeld veranderde niet veel in het verloop van de eerste helft. KSV/ERIX had de controle over de wedstrijd en het was wachten op het openingsdoelpunt.

Met een paar afstandsschoten werd geprobeerd om een doelpunt te forceren en ook bij een aantal corners werd er gevaar gesticht in de doelmond. Rechtsbuiten Jorn Raben en mid-mid Bart Wopereis werden maar de keeper van ‘SVD’ redde keer op keer uitstekend. Net voor rust had KSV/ERIX de beste kans op de openingstreffer. Na een mooie corner van Kay Wolterinck was het eerst linksbuiten Kjell van der Linden die zijn inzet van de lijn gehaald zag worden en ook in de rebound was wederom de keeper de winnaar. Dus gingen beide ploegen rusten met de brilstand. In de rust werd er door de leiding op gewezen dat het vertoonde veldspel er goed uitzag maar dat alleen de kansen nog benut moesten worden. Maar ook werd er op gehamerd dat men geconcentreerd moest blijven spelen.

Na de rust opende de gastheren sterk en werd er geknokt voor iedere bal. Hiermee had KSV/ERIX het op het begin van de tweede helft lastig mee. Voetballend was het voldoende maar keer op keer was het Dinxperlo dat er bovenop zat. Na ruim een kwartier spelen viel dan eindelijk de openingstreffer. Een hoekschop van Kay werd bij de eerste paal ongelukkig door een verdediger in eigen doel gekopt. Hiermee leek er wat spanning van de gezichtjes van de spelers van KSV/ERIX af te vallen, de ban leek gebroken. Helemaal toen een paar minuten later spits Bink Beusink werd weggestuurd na een mooie steekpass. Met een goed schot vanaf de hoek van de 16 meter schoot hij met een mooie boogbal de 0-2 binnen. KSV/ERIX speelde met deze voorsprong gecontroleerd richting het einde. Net voor het eind van de wedstrijd was het Kay Wolterinck die de 0-3 op het scorebord zette. Na een afgeslagen corner vanaf links schoot hij de bal prachtig in de dak van het doel. In de slotseconden kreeg invaller Roan te Brummelstroete nog een dot van een kans. Maar hij schoot de bal van dichtbij over het vangnet en verzuimde hiermee zijn eerste competitietreffer van dit seizoen te maken. Vlak daarna floot de keurig leidende scheidsrechter voor het eind van de wedstrijd.

Wederom 3 punten voor KSV/ERIX JO13. Hiermee blijft het in het spoor van koploper DZSV. Volgende week spelen ze thuis in Vragender om 10.00 uur. Komt allen!