KSV hard onderuit tegen De Tubanters 1897

KSV ging vandaag hard onderuit tegen de nummer 2 van de competitie. In Enschede verloor het met 1-6 van De Tubanters 1897.

Vandaag mocht KSV 1 aantreden tegen De Tubanters 1897. De club gelegen achter de plek waar voorheen het Diekman stadion van FC Twente stond en waar spelers als Kick van der Vall en Arnold Muhren ooit schitterden.

De Tubanters begon sterk aan de wedstrijd. De KSV-verdediging had dan ook de grootst mogelijke moeite om alle aanvalsstormen van de thuisploeg te weerstaan. In de 5e minuut diende zich dan ook al de eerste waarschuwing aan. Waarbij de aanvaller van de Tubanters de bal over de uitgekomen keeper Wesley schoot, de inzet belandde alleen naast de goal.

Twee minuten later was het wel raak voor de Tubanters, na een mooie steekpaas, liep de vleugelaanvaller weg uit de rug van de KSV-verdediging en schoot de bal achter de keeper in het net.

Nog geen 3 minuten later pingelt een opkomende speler van de Tubanters zich door de KSV-verdediging heen de 16 in, waar uiteindelijk Jorrit Spexgoor aan de noodrem moest trekken. Dit leverde een strafschop tegen op. Die werd benut door de Tubanters. En zo keek KSV al na 10 minuten tegen een 2-0 achterstand aan.

Wat KSV ook probeert in de eerste twintig minuten van de wedstrijd, het kreeg de bal nauwelijks weg van eigen helft en de tweede bal was dan ook vaak voor de Tubanters. Zo ook in de 17e minuut waarbij KSV de bal wederom niet weg krijgt.  Vanuit een strakke voorzet van de rechterkant, tikt de spits van de thuisploeg bij de tweede paal de 3-0 binnen.

Na 20 minuten krijgt KSV wat meer grip op de wedstrijd. Stan Gunnewick jaagt goed door op de rechtsback van de tegenpartij en veroverd de bal. Hij speelt hem direct door op Erwin van de Wolfshaar die in de 16 klaarstond. Deze omzeild met een knappe actie de keeper en tikt de 1-3 binnen.

In de 40e minuut krijgt Erwin van de Wolfshaar de kans om de aansluitingstreffer te maken. Na een mooie steekpaas komt hij 1 op 1 met de keeper, helaas beland zijn schot links naast de goal.

De tweede helft begon KSV sterker als de eerste helft. Het ging in eerste instantie op zoek naar de aansluitingstreffer maar kreeg in de 55e minuut de deksel op de neus. De aanvaller van de Tubanters omspeelde meerdere spelers van KSV en schoot in de goal.

KSV kreeg nog wel een grote kans in 75e minuut. Na een mooie voorzet schampte Erwin van de Wolfshaar de bal en deze rolde daardoor voor de goal langs.

Daarna was de wedstrijd gespeeld. In de 82e en de 89e minuut scoorde de Tubanters nog hun 5e en 6e doelpunt. Kort samengevat waren de Tubanters vandaag veel te sterk voor KSV en nemen met hun overwinning de eerste plaats van UDI over. Voor KSV een wedstrijd om snel te vergeten en zich te richten op de volgende wedstrijd aanstaande zondag uit tegen EMOS.

Door: Bram Dorresteijn