KSV verliest in de blessuretijd met 2-1 van FC Eibergen

KSV 1 verloor op Tweede Paasdag met 2-1 in Eibergen. Walter Overkamp scoorde in de 85e minuut de gelijkmaker, waardoor een punt binnen handbereik was. Maar in blessuretijd sloeg Eibergen nog toe.

Op tweede paasdag mocht KSV, de nummer 7 van de competitie aantreden tegen FC Eibergen de nummer 10 van de ranglijst. De wedstrijd werd gespeeld op het kunstgras van een warm en zonnig Eibergen. De eerste 25 minuten kreeg KSV nauwelijks grip op de wedstrijd. Maar ondanks dat Eibergen de bovenliggende partij was in deze fase, konden ze geen potten breken in de zestien van KSV.

De grootste kans van de eerste helft zou die van KSV worden. In de 33e minuut, werd de aanval van Eibergen hard weggewerkt door de KSV-verdediging, waardoor de bal achter de laatste linie van de Eibergse verdediging viel. Erwin van de Wolfshaar zag zijn kans schoon en kon met de bal 1 op 1 op de keeper af gaan. Helaas trok de laatste man van Eibergen aan de noodrem door hem aan de grond te trekken: Doorgebroken speler! Iedereen langs en op het veld rekende er al op: dit moest een rode kaart zijn! Echter wilde de scheids er niet aan en trok geel.

In de tweede helft waren de verhoudingen wat meer gelijk. Ondanks dat KSV niet echt tot aanvallen kwam kregen zij wel de eerste beste kans van de tweede helft. In een mooie aanval over de rechterkant waarbij Jouke Elshof en Walter Overkamp er mooi op los combineerde. Kreeg uiteindelijk Walter de hoge bal van Jouke diep op rand van de zestien. Deze bedacht zich geen moment en haalde vol uit op de goal. Helaas spatte de inzet uiteen op het houtwerk van de lat.

Daarna volgde er in de 61e minuut een grote kans voor Eibergen. In een aanval van de linkerkant kwam Eibergen tot een laag en hard schot wie naar de rechterhoek van de KSV-goal vloog. De meeste mensen telden hem al maar keeper Wesley Keegstra kreeg er zijn vingertoppen nog tegenaan en pareerde met een geweldige redding de Eibergse inzet.

Twee minuten later was het wel raak voor Eibergen. Een voorzet van de rechterkant rolde in eerste instantie alleen nog maar gevaarlijk voor langs maar werd weer voorgezet op de rand van de zestien. Met een harde lage knal werd bal in de linkerhoek van de goal geschoten, 1-0 voor Eibergen.

Een paar minuten later kreeg KSV al kans op de gelijkmaker, in een vrije trap van de linker kant, genomen door Walter Overkamp. Scheerde de bal vlak voor de goal langs, helaas kreeg niemand van KSV zijn hoofd tegen de bal om hem in het net te koppen.

In de 85e minuut was het wel raak. Walter Overkamp werd in de voet aangespeeld op de rand van de zestien. Met een man in zijn rug, draaide hij zich knap vrij en schoot op goal. De keeper kon de bal nog wel aantikken met zijn handschoen maar niet voldoende om het tij te keren en de 1-1 verscheen op het scorebord.

Door enkele blessures in de tweede helft en een drinkpauze volgde er nog een lange maar spannende blessuretijd. In een goed lopende aanval van Eibergen kwam de aanvaller 1 op 1 met de Vragenderse keeper. De aanvaller wilde de bal over Wesley heen stiften maar deze kreeg er nog net zijn hand voldoende tegenaan dat de inzet naast de goal zou belanden. Maar in een duel met een KSV-verdediger, wist een ander speler van Eibergen nog net binnen te tikken en zo werd het 2-1 voor Eibergen.

De wedstrijd leek gespeeld maar in ‘the dying seconds’ van de wedstrijd kreeg KSV nog een grote kans op de gelijkmaker. Een hoog ingebrachte bal in de zestien viel onverwachts nog voor de voeten van Erwin van de Wolfshaar. Deze wist hem helaas niet in de touwen te werken waardoor de eindstand op 2-1 bleef steken.