KSV VR1 7×7 opnieuw Herbstmeister!

Het damesteam, dat vorig jaar pas haar entree maakte in de 7-tegen-7 competitie, prolongeert de Herbstmeister titel. 

Deze competitie begon met een moeizame eerste speelavond, waarbij we naar huis gingen met een schamele 3 punten van drie keer over een doelpuntloos potje. Na intensief beraad onder leiding en speelsters werd een gedegen tactiek training opgezet door trainer/leider-duo Anke en Suzan. Door een goede opkomst en de fanatieke spelersgroep zag het duo direct dat dit zijn vruchten heeft afgeworpen tijdens de volgende speelavond bij Longa. Zo werd FC Eibergen met speels gemak in 20 minuten met 6-0 te kijk gezet. De avond op ons sportpark De Bult begon met een 2-1 nederlaag tegen SP Neede. Ondanks dat een gelijkspel verdiend was geweest, trokken we aan het kortste eind. Gelukkig wisten we dit in de andere wedstrijden te pareren en speelden we drie tegenstanders van de mat. Doelpunt van de avond staat op naam van schietduo Svenny en Hanneke. Beide halen de poot aan en scoren samen. We kwamen op stoom. De speelavond bij AZSV werd geen enkele punt gemorst en geen enkel tegendoelpunt geincasseerd. Volgens trainer Anke werd er lustig op los gecombineerd en werd tegenstander voor tegenstander weggetikt. Chapeau! 

Aangekomen bij de laatste speelavond. Vooraf wisten we dat alleen AZSV nog een reële kans maakte om ons te passeren op de ranglijst. Met slechts drie punten voorsprong begonnen we de avond goed met winst op Longa en SP Neede. Echter, de zenuwen sloegen toe. Dit leidde tot een onverwacht gelijkspel tegen FC Eibergen. Vol spanning begonnen we aan de laatste wedstrijd tegen AZSV. Spits Anke wist ons op voorsprong te zetten met een snoeiharde pegel. De nipte voorsprong zorgde voor spannende momenten, maar keeper Anna wist een goede inzet van AZSV knap te keren. 

De champagne werd ontkurkt onder luid gejuich: kampioenen! De avond werd tot in de late uurtjes voortgezet bij sponsor Café Overkamp. Tijdens onze winterstop gaan we nogmaals proosten, maar dan bij onze andere sponsor Hofstee de Vennebulten.

Op naar volgend seizoen!