Nipte nederlaag voor KSV

KSV 1 verloor haar eerste wedstrijd van het seizoen met 3-2 van v.v. Gendringen nadat het bijna de hele eerste helft op 0-1 stond. Erwin van de Wolfshaar en Rick Tanck scoorden de Vragenderse doelpunten.

Vandaag speelde KSV haar eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen 2019-2020 in de weer vertrouwde vierde klasse C. Tegenstander was v.v. Gendringen die het afgelopen seizoen was gedegradeerd uit de derde klasse. Kortom meteen een zware kluif voor KSV en dat in de wetenschap dat er bij KSV momenteel een ware blessuregolf is waardoor maar liefst vier basisspelers ontbraken in dit eerste duel van het nieuwe seizoen.

Nadat de KSV verdediging de eerste stormloop had overleefd was het in de 5e minuut Erwin van de Wolfshaar die in het strafschopgebied van Gendringen werd aangetikt. De scheids wees resoluut naar de penaltystip. Deze werd vervolgens onberispelijk door Erwin benut 0-1.

Hierna was het Gendringen dat de klok sloeg en KSV ver terugdrong eigen strafschopgebied. Hoewel er sprake was van 80 procent balbezit voor Gendringen waren ze niet secuur genoeg in de eindpassing en bleef de verdediging van KSV redelijk gemakkelijk overeind mede ook door het voortreffelijke werk van keeper Wesley Keegstra. Met deze 0-1 stand ging men de rust in en dit was tegen alle verwachtingen in.

Na de rust ging Gendringen onverdroten verder en KSV kwam er nog maar sporadisch uit. De vermoeidheid sloeg toe en de kleine pijntjes werden bij sommige spelers voelbaar waardoor de gewenste scherpte achterin verslapte. Gendringen wist hiervan te profiteren en scoorde in de 52e minuut de terechte 1-1. Maar de ploeg oogde veel fitter dan KSV en schroefde het tempo nog meer op en hiertegen was KSV met al haar invallers niet bestand. Zo kwam Gendringen in de 65e minuut op 2-1. Hierna krijgen zij kans op kans en was het vooral aan Wesley Keegstra te danken dat er geen monsterscore op het bord verscheen.

Trainer Marco Engelberts bracht Thijs Kolkman in het veld voor de moe gestreden Max Elshof die s’ morgens ook al een uur had gespeeld bij KSV 2 en hoopte nog op een ommekeer. Maar in de 75e minuut kwam Gendringen zelfs op 3-1 en de ploeg van KSV had het heel zwaar en kwam amper nog uit haar eigen strafschopgebied. Gelukkig faalden de voorwaartsen van Gendringen menigmaal en wisten de score niet verder uit te bouwen.

Om toch nog iets te forceren bracht Marco Engelberts ook nog Tom Ribbers in voor Wout Oonk. En bij een van de sporadische uitvallen na de rust was het Rick Tanck die in de 85e minuut met een fraaie volley zowaar de 3-2 liet aantekenen. Hierna kreeg KSV nog een kleine mogelijkheid op de 3-3 maar deze werd niet benut. Kortom een terechte uitslag en een compliment voor KSV voor de getoonde inzet. Het is nu te hopen dat de vele geblesseerden snel weer kunnen aansluiten.

Volgende week is er de thuiswedstrijd tegen GWVV Varsselder en hopelijk worden daar de eerste punten gepakt van het nieuwe seizoen. Wees hiervan getuige en kom naar sportpark “De Bult” op zondag 29 september aanstaande om 14.00 uur.

Jan Harmelink