Ruben Klein Gebbinck goudhaantje bij monsterzege KSV 4

KSV 4 won vandaag met maar liefst 6-0 van Doetinchem 5. Centrale middenvelder Ruben Klein Gebbinck was de grote man. Hij scoorde maar liefst drie keer.

KSV 4 speelde vandaag het degradatieduel tegen Doetinchem 5. KSV 4 stond voor aanvang van het duel negende met vier punten en Doetinchem elfde met drie punten. Trainer Bas Lageschaar eiste volledige overgave van zijn voltallige selectie. Alleen met het mes tussen de tanden kon KSV 4 dit duel winnen en zo afstand nemen van de onderste regionen.

De speech van de trainer had het gewenste effect. Vanaf de aftrap was KSV 4 de baas op het zojuist ontdooide veld. De eerste mogelijkheden liet de thuisploeg onbenut. Maar binnen een kwartier was het raak. Laatste man Roel Temming legde een vrije trap net over de middellijn panklaar op het hoofd van centrale middenvelder Ruben Klein Gebbinck. Ruben kopte de bal met een boog prachtig over de keeper in het doel.

Na de 1-0 ging de thuisploeg direct op zoek naar de 2-0. Doetinchem probeerde wel te counteren. Maar de defensie, onder leiding van laatste man Roel Temming, stond vandaag als een huis. Telkens wisten de verdedigers van KSV 4 de bal te onderscheppen. Doetinchem kon niet gevaarlijk worden. Keeper Job Spijkers baalde. Hij stond verkleumd in het doel. Zijn voeten waren net ijsklompen.

Nadat spits Pascal Wolterink de bal over had geschoten en de doelman goede redde na een afstandschot van rechtsbuiten Joost Ottink, scoorde Ruben Klein Gebbinck na een half uur zijn tweede. Rechtsbuiten Joost Ottink hield het overzicht en zette goed laag voor op zijn maatje Ruben, die gedecideerd raak schoot. KSV 4 hield vervolgens het overwicht maar wist voor rust niet meer te scoren.

In de rust hamerde trainer Bas Lageschaar op scherpte. Dat resulteerde in het gewenste effect. KSV kwam goed uit de kleedkamer en bleef aanvallen. Na een minuut werd spits Pascal Wolterink onderuit gehaald in de zestien. De scheidsrechter kende de thuisploeg een penalty toe. Aanvoerder Roel Temming schoot de bal onberispelijk hoog tegen de touwen. De thuisploeg zat op rozen. Korte daarna viel de 4-0. Een speler van Doetinchem werkte de bal na een hoekschop ongelukkig in eigen doel.

Trainer Bas Lageschaar wisselde daarna drie moegestreden vedetten en bracht drie verse krachten in. KSV 4 bleef de betere ploeg. Na een goede voorzet van Ruben Klein Gebbinck wisten zowel rechtshalf Tom Schotman als linksbuiten Bram Ribbers de bal niet in het doel te werken. De thuisploeg was vervolgens slordig in de afwerking. Bovendien was de eindpass vaak niet goed.

Na een ingooi van rechtsbuiten Joost Ottink draaide Ruben Klein Gebbinck goed weg bij zijn tegenstander en schoot de bal vanaf rand zestien keihard met buitenkant rechts in het doel. De doelman van Doetinchem was kansloos. Het publiek klapte hun handen stuk voor dit prachtige doelpunt. Ruben Klein Gebbink bekroonde zijn uitstekende wedstrijd met dit prachtige doelpunt. Na afloop werd hij verkozen tot man van de wedstrijd.

Hoewel de wedstrijd al lang en breed gespeeld was, draaiden de stoppen van een Doetinchemse speler even later door. Hij trapte voor de zoveelste keer na. De scheidsrechter had hem meerdere keren gewaarschuwd en toonde hem nu de rode kaart.

KSV speelde de wedstrijd daarna freewheelend uit. Na een vrije trap ontving spits Pascal Wolterink de bal. Hij werd niet aangevallen en dribbelde rustig richting het doel. Vanaf 10 meter schoof hij de bal rustig naast de keeper in het doel. Pascal bepaalde daarmee de uitslag op 6-0.

Dankzij de overwinning steeg KSV 4 naar de achtste plek met zeven punten uit acht duels. Trainer Lageschaar was een gelukkig man. Hij prijsde na afloop de defensie en doelman Job Spijkers die na een hoekschop van Doetinchem op miraculeuze wijze een treffer voorkwam. „Ons doel is het om de achtste plek vast te houden en GWVV 3, VVG ’25 5, Doetinchem 5, Keijenburgse Boys 4 onder ons te houden. En misschien zit er nog wel meer in het verschiet”, sprak een euforische Lageschaar, met een grote glimlach op zijn gezicht. Te beginnen komende zondag. Dan trapt KSV 4 om 10.30 uur af tegen Westendorp 2, de nummer zes op de ranglijst met dertien punten uit acht duels. Om aansluiting met de middenmoot te krijgen, moet KSV 4 dat duel winnen. Al wordt dat niet eenvoudig tegen de gelouterde ploeg vol oud-eerste spelers.