Sponsoravond KSV met Henk de Jong groot succes

De sponsoravond van KSV Voetbal donderdagavond bij café Overkamp in Vragender was een groot succes. De sponsoren hadden regelmatig buikpijn van het lachen na de smakelijke anekdotes van voormalig De Graafschap-trainer Henk de Jong.

Nadat in 2013 scheidsrechter Bas Nijhuis en zijn assistent Coen Droste te gast waren, in 2016 een bezoek werd gebracht aan Bayer Leverkusen organiseerde KSV voetbal haar derde sponsoruitje. Henk de Jong, huidig trainer van Cambuur Leeuwarden, gaf een lezing voor de ruim tachtig aanwezigen. Presentator Arjen de Boer van Omrop Fryslân stelde hem vragen over zijn trainers- en spelersloopbaan. De spraakzame trainer kwam met een legio aan sappige anedetokes uit zijn trainerscarrière, waarin hij onder meer samenwerkte met de markante Fritz Korbach.

Naast grappige verhalen hield hij de ondernemers ook een spiegel voor. „De eerste maanden van het vorige seizoen bij De Graafschap vielen de prestaties tegen omdat we nog niet goed genoeg waren voor de Eredivisie. Maar ondanks de mindere resultaten ben ik altijd positief gebleven tegenover de groep. Ook als het tegenvalt, moet je positief blijven. Om te kunnen presteren moet de sfeer dagelijks goed zijn. Dat is in het bedrijfsleven niet anders.”

De sponsorcommissie van KSV voetbal kreeg louter positieve reacties van sponsoren over de avond. Door de zorg en toewijding van het barpersoneel van café Overkamp ontbrak het de sponsoren en andere genodigden aan niets.