Verdiende overwinning KSV in derby tegen Erix

Vandaag was de laatste thuiswedstrijd van KSV in deze reguliere competitie tegen Erix uit Lievelde. De woensdagavond voor Hemelvaart was KSV kansloos onderuit gegaan in Lievelde en dus was er nog wat goed te maken in deze altijd beladen derby.

Het was sowieso een belangrijke wedstrijd voor KSV in verband met plaatsing op de ranglijst voor de nacompetitie. Immers bij winst kon KSV weer boven SVBV Barchem komen. In dat geval begint de nacompetitie voor KSV pas op zondag 10 juni met de Vroagenderse karmisse. Voor Erix stond er ook nog wat op het spel, namelijk nog een kleine mogelijkheid om de derde periodetitel te pakken. Kortom een belangrijke wedstrijd met voor beide elftallen nog veel belangen. Dit was duidelijk te merken in het begin van de wedstrijd aan het spel van KSV, dat zeer zenuwachtig begon en het bovendien moesten stellen zonder hun vaste aanvoerder en laatste man Jorrit Spexgoor. Zijn plaats werd nu ingenomen door Walter Overkamp en dat deed hij met verve. De eerste 20 minuten had Erix het betere van het spel en domineerde de wedstrijd en dit resulteerde in de 11e minuut al in de 0-1 door een mooie goal van Rowan Weenink die een fraaie voorzet knap met zijn hoofd afrondde.

Hierna stroopte KSV de mouwen op en begon het aanmerkelijk beter te voetballen. Er kwam meer grip op het middenveld en de laatste linie van Erix werd steeds meer onder druk gezet. Dit resulteerde in de 23e minuut tot de 1-1 door Twan Jurjus die een fraaie aanval met een droge knal in de verre hoek de keeper van Erix wist te verschalken. Hierna bleef KSV steeds meer aandringen en werd het steeds gevaarlijker in het strafschopgebied van Erix. Een doelpunt kon dan ook niet uitblijven en in de 33e minuut was het Tim Minkhorst die met een mooie geplaatste schuiver de 2-1 aantekende. Nadat Erix hiervan was bekomen, werd de druk weer opgevoerd richting goal KSV en kreeg Erix vlak voor rust een enorme kans op de gelijkmaker die gelukkig werd gemist. Met deze ruststand zochten de teams de kleedkamer op.

Na de rust was het KSV die de wedstrijd volledig controleerde en er kwamen meerdere kansen om de score verder uit te bouwen. Met name Erwin van de Wolfshaar die op jacht was naar zijn 200e competitiedoelpunt kreeg meerdere mogelijkheden. Maar het was telkens de keeper van Erix die een doelpunt wist te voorkomen en hem van scoren afhield. Hoewel Erix er sporadisch uit kwam was dit niet zonder gevaar en moest men dus hierop alert zijn. In de 71e minuut viel gelukkig de 3-1. Na een wervelende rush vanaf de middenlijn was het Tim Minkhorst die met een enorme pegel op het doel van Erix schoot. De keeper van Erix wist deze bal in eerste instantie nog weg te werken maar de afvallende bal was voor Stan Gunnewick die fraai onder de keeper door in de verre hoek schoot. Hierna geloofde Erix het wel en kreeg KSV nog een aantal riante mogelijkheden om de score een beter aanzien te geven. Maar zowel Erwin van de Wolfshaar als ook Tim Minkhorst wisten niet meer te scoren.

Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter was iedereen opgelucht en blij met dit resultaat. Volgende week de uitwedstrijd tegen VIOS Beltrum. De thuiswedstrijd werd onlangs op een donderdagavond met 1-3 verloren en hopelijk kunnen we dit in Beltrum weer rechtzetten. Makkelijk zal het niet worden aangezien VIOS volop meedoet voor de 3e periodetitel. Maar wellicht zit er een stunt in tegen de ploeg van onze oud-trainer KSV Manfred Graven.

Na deze wedstrijd weten we pas wanneer we gaan starten met de nacompetitie voor behoud in de vierde klasse en tegen welke tegenstander. Het gaat dus nog even door en het wordt ongemeen spannend. Dus supporters blijf onze jongens aanmoedigen ook met de karmisse!!!

Jan Harmelink