Volwassen KSV 4 neemt revanche op Eibergen 7

Een volwassen spelend KSV 4 versloeg Eibergen 7 vandaag met 5-2 en nam zo revanche nadat het in de uitwedstrijd, na een 0-3 voorsprong, met 4-3 verloor. Aanvallers Danny Tanck en Rob Huisman scoorden ieder twee maal, supersub Kevin Boschker maakte zijn eerste doelpunt van het seizoen.

Na vier overwinningen op rij en een geslaagde teambuildingsavond begon KSV 4 vanmorgen vol vertrouwen aan het duel met Eibergen. Ondanks het glibberige veld nam de thuisploeg direct het initiatief en combineerde er lustig op los. Binnen vijf minuten dook aanvaller Danny Tanck al gevaarlijk op voor het doel van Eibergen. Hij wist het net echter niet te vinden.

Na de sterke beginfase liet de thuisploeg de bal aan Eibergen om zelf ruimte te creëren voor de tegenstoot. Vooral de rechtsbuiten en aanvoerder van Eibergen bereidde de defensie van KSV 4 de nodige kopzorgen. Binnen een kwartier kopte hij uitstekend raak na een vrije trap vanaf de rechterkant. Doelman Barry Ikink was kansloos op zijn boogbal in de korte hoek. Eibergen had in die fase het betere van het spel.

Vijf minuten later mocht aanvaller Danny Tanck uit een vrije trap aanleggen vanaf 25 meter van het doel. Via een Eibergen speler in de muur schoot hij raak. Danny kwam daarna echt op stoom. Binnen twee minuten maakte hij zijn tweede doelpunt van de morgen; en wat voor één. Aanvalsleider Rob Huisman kopte een hoge bal door, Danny nam hem knap aan en schoot geweldig raak.

Eibergen had vervolgens het meeste balbezit, maar KSV hield de meeste dreiging. Na een pass van buitenspeler Casper Lageschaar op Danny Tanck, bediende Danny aanvalsleider Rob Huisman. Alleen voor de doelman liet de pas geworden vader zien over een neusje voor de goal te beschikken door de bal gedecideerd raak te schieten, 3-1. KSV 4 zat op rozen. In het vervolg van de eerste helft had Eibergen iets meer balbezet, maar waren de kansen voor KSV. Helaas misten Danny Tanck en Rob Huisman riante mogelijkheden, anders was de wedstrijd al voor de rust beslist.

Ook na rust reeg KSV 4 de kansen aaneen. De thuisploeg controleerde het duel en vergat alleen te scoren uit de eerste mogelijkheden. Aanwinst Kevin Boschker, die in oktober overkwam vanuit Lichtenvoorde, deed dat wel. Na een goede voorzet van spelmaker Wouter Lamers schoot Kevin, tussen drie verdedigers in, raak. Dit was zijn eerste doelpunt voor KSV 4.

Even later scoorde de rechtshalf van Eibergen het doelpunt van zijn leven door vanaf ruim 25 meter de bal in de kruising te schieten. Doelman Barry Ikink stond aan de grond genageld. Zo’n doelpunt had hij nog nooit geïncasseerd.

KSV 4 bleef volwassen spelen en gaf achterin niks was terwijl het regelmatig gevaarlijk voor het doel van Eibergen opdook. Nadat Wouter Lamers en Danny Tanck grote kansen hadden gemist, scoorde Rob Huisman wel. Op aangeven van Danny Tanck gleed hij de bal binnen. Met de 5-2 gooide Rob de wedstrijd in het slot. Hierna kreeg KSV 4 nog kansen op de 6-2. Zo redde de doelman op een inzet van Tom Schotman na een corner van Danny Tanck.

Negen minuten voor tijd ging de razendsnelle invaller Demi Gierkink alleen op de doelman van Eibergen af. Hij omspeelde de doelman knap maar werd onreglementair gestuit door de doelman. Scheidsrechter Arthur Rutjes, die de wedstrijd perfect onder controle had, toonde hem de rode kaart.

Na topoverleg tussen de kopstukken van KSV 4 mocht Luuk Molenveld, die deze week zijn 21e verjaardag vierde, aanleggen. Zijn geplaatste schot verdween net naast het doel. Kort voor tijd scoorde Casper Lageschaar de 6-2. Tom Schotman stond echter buitenspel. Daarom keurde de arbiter het doelpunt af. KSV 4 won zo met 5-2. De thuisploeg staat met 24 punten op de derde plek. Doordat naaste belager RKZVC 4 ook won, blijft de afstand 3 punten.

„We hebben vandaag heel volwassen gespeeld en niks weg gegeven. Ik ben trots op het team”, zei sleutelspeler Wouter Lamers. „Ik heb geen moment de gedacht dat we vandaag zouden kunnen verliezen”, sprak Yoeri Klein Avinck. De voorstopper vormde samen met laatste man Mark Tanck een uitstekend centraal verdedigingsduo en houdt aanvoerder Jelle Spexgoor voorlopig op de bank.

„Van onze eerste vier kansen waren en drie raak. Daarna misten we veel riante mogelijkheden. Dat moet beter. We moeten koelbloediger zijn voor het doel, zodat we wedstrijden eerder in het slot gooien. Nu laten we onze tegenstanders nog te lang in leven”, stipte leider Bas Lageschaar een kritiekpunt aan. Veldtrainer en aandachtig toeschouwer Hennie Wesselink beaamde deze conclusie en belooft hier de komende weken aan te werken. Komende zondag speelt KSV 4 al om 9.30 uur in Zieuwent tegen het ervaren RKZVC 6, een elftal vol voormalig eerste spelers van RKZVC, dat uitblinkt in voetbalgogme.