Zegetrein KSV 4 dendert voort

Zondag 5 december wist KSV 4 zichzelf een mooie surprise te bezorgen door een 3-0 overwinning te boeken op Vios Betrum 8. De doelpunten kwamen van supersub Danny Wiegerinck en Arjan van de Wolfshaar.

Al om 9:15 verzamelden de manschappen van Bas Lageschaar zich in de kantine. Grote afwezige was Demi Gierkink die na een avondje doorzakken, verloren had van de fles en zodoende door de wedstrijd heen sliep. Ondanks het gemis van deze jonge vedette begon KSV 4 vol goede moed tegen de laagvlieger uit Beltrum, die met zes schamele punten uit acht duels een tiende plek in de rangschikking bezette. Een basisplaats was weggelegd voor Sjoerd Ottink die in de spits mocht beginnen. Dit was tegen het zere been van Danny Wiegerinck die duidelijk gepiekeerd op de bank moest gadeslaan hoe Sjoerd de honeurs op Demi’s positie waarnam. Het spel was in de eerste helft nogal ongeorganiseerd. Beide ploegen misten duidelijk de creativiteit en levensenergie om echt tot een spektakelstuk te komen. Bij vlagen deed het zelfs lethartgisch aan, tot frustratie van Danny Wiegerinck die zichzelf duidelijk zat op te vreten over hoe zijn ploeg stond te soebatten.

Dat er bij rust nog een bloedeloze 0-0 op het scorebord stond mocht dan ook geen wonder heten. In de rust volgde een donderspeech van Bas Lageschaar, waarna charismatische mid-mid Wouter Lamers er nog een schepje bovenop deed met een rede vol analyses en tactische aanwijzingen.

Deze verbale stortvloed bij de thee werpte duidelijk zijn vruchten af. KSV stond duidlijk scherper aan de aftrap. Om het vuur nog een beetje op te poken besloot Bas Lageschaar een drietal verse krachten in te brengen, waaronder Danny Wiegerinck die duidelijk stond te popelen om zijn visitekaartje af te geven bij de leiding. Het duurde dan ook niet lang totdat Danny af wist te drukken op een afgemeten voorzet om zo de score te openen. Met een Omerta-gebaar liet hij duidelijk merken aan Bas dat hij niet gediend was van de kritiek die eerder op de geplaagde spits was geuit door de technische staf van KSV. Een kleine tien minuten later wist Danny zijn statement af te maken door ook de 2-0 binnen te prikken en Vios definitief de bietenbrug op te sturen. Het was voor de gasten definitief duidelijk dat hier geen punten te halen vielen op deze ochtend.

Het mooiste doelpunt van de wedstrijd was echter weggelegd voor Arjan van de Wolfshaar. Op een eclatante vrije trap van Jelle Spexgoor kwam Arjan handig voor zijn man om in één keer de bal in de hoek van het doel te werken. Hiermee werd de eindstand bepaald op 3-0 in het voordeel van KSV. Toen de fluitist van dienst dan eindelijk het eindsignaal gaf, konden de armen dan ook de lucht in aan Vragenderse zijde.

“Ook lelijke wedstrijden moet je winnen”, sprak aanvoerder Jelle Spexgoor. “Het was duidelijk dat dit een lastige pot zou worden. Het waren een stel taaie schobbejakken. Ik ben blij dat we uiteindelijk deze overwinning over de streep hebben kunnen trekken”, vervolgde Spexgoor.

Danny Wiegerinck werd gevraagd naar zijn gebaar bij de 1-0. Hier wou hij echter weinig over kwijt: “Dat is iets tussen mij en de technische staf. Ik wou vooral mijn voeten laten spreken en ik denk dat dat heel aardig gelukt is”, sprak de matchwinner.

Met deze overwinning verstevigt KSV 4 haar derde plek op de ranglijst. Volgende week wacht een lastige uitwedstrijd tegen middenmoter RKZVC 6. Dit is de laatste wedstrijd van 2021 voor het vierde. Bas Lageschaar heeft goede hoop: “We zitten duidelijk in een goede flow met vijf overwinningen op rij. De zin ‘wie stopt deze trein’ klonk meermaals door de kleedkamer geklonken en ik hoop dat we dit gevoel mee kunnen nemen naar de winterstop.”