Zure nederlaag voor KSV in strijd om klasse behoud

KSV 1 verloor afgelopen zondag na een 1-0 ruststand met 1-3 van Meddo. Marijn Visser scoorde het doelpunt voor KSV.

Vandaag moest KSV aantreden tegen SC Meddo. Het was een cruciaal duel om behoud in de vierde klasse, aangezien Meddo 21 punten had en KSV 16 punten. Om van de onderste vier plaatsen weg te komen en geen promotie/degradatie wedstrijden te hoeven spelen moest er vandaag absoluut gewonnen worden. KSV begon dan ook zeer overtuigend en met volle inzet aan deze wedstrijd, maar het was Meddo die al in de 7e minuut een dot van een kans kreeg om de score te openen. Gelukkig voor KSV ging de bal hoog over. Hierna herpakte KSV zich en met volle inzet werd Meddo onder druk gezet. Dit resulteerde in de 14e minuut in de 1-0 toen Marijn Visser net buiten het strafschopgebied onberispelijk uithaalde en de keeper van Meddo totaal verraste met zijn ferme uithaal. Hierna ging het spel gelijk op zonder echte grote kansen voor beide teams. Echter in de 26e minuut was het wederom Marijn Visser die een enorme pegel afvuurde richting doel van Meddo. Helaas stond de paal in de weg en zo was de ruststand 1-0.

Na de rust kwam Meddo veel fanatieker uit de startblokken dan KSV. Na een enorme misser in de achterhoede van KSV was het de uitblinkende buitenspeler van Meddo die al in de 46e minuut de 1-1 aantekende. KSV was hierna even van slag maar herpakte zich en kreeg via Erwin van de Wolfshaar en Ruben Klein Gebbink enorme mogelijkheden om de score weer verder op te voeren. Maar bieden misten deze kansen en/of de keeper van Meddo lag in de weg. Intussen was Frank Dijk in het veld gekomen voor de aangeslagen Stefan Tanck. In de 61e minuut was het wederom Meddo die scoorde, maar gelukkig voor KSV was hier duidelijk sprake van buitenspel. Echter in de 66e minuut ging het alsnog mis voor KSV toen Wesley Keegstra te robuust zijn goal uitkwam en een speler van Meddo torpedeerde. De strafschop voor Meddo werd feilloos benut 1-2. KSV was aangeslagen en de overtuiging verdween met de minuut. Het was in de 72e minuut opnieuw Meddo die scoorde, wederom na geklungel in de achterhoede van KSV 1-3. Met Walter Overkamp en Niek Berendsen voor Teun Lageschaar en Ruben Klein Gebbink trachtte trainer Jan Willem Rutgers nog iets te forceren, maar helaas dit mocht niet baten.

Met deze 1-3 nederlaag wordt het voor KSV wel enorm lastig om te ontkomen aan promotie/degradatie wedstrijden. Om rechtstreekse degradatie te voorkomen zal er volgende week absoluut gewonnen moeten worden in de uitwedstrijd tegen Ajax Breedenbroek. Een grote supportersschare is hierbij meer dan welkom.